Regeringens stabschef struntade i tv-avgiften

NYHETER

Johan Forsell anmälde tv-innehav på onsdagen

Regeringens nye stabschef, moderaten Johan Forsell, var en av många som på onsdagen anmälde tv-innehav. Tidigare har han på sin blogg starkt kritiserad tv-licensen och bland annat länkat till sajten Hata Radiotjänst i Kiruna.

Foto: Johan Forsell var tidigare ordförande i moderata ungdomsförbundet.

Johan Forsell är ny stabschef på regeringskansliet, en tung och ansvarsull post. Dessförinnan var han ordförande för Moderata ungdomsförbundet. På onsdagen anmälde han, liksom Maria Borelius, tv-innehav. Vilket för betraktas som en helomvändning då han på sin blogg för ett år sedan kritiserade tv-avgiften hårt, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

”Snigel på ögat idag”

"Inget gör en på så dåligt humör som just tv-avgiften. Tur att sätten att undvika att betala blir allt fler", skriver han på bloggen och länkar till sajten Hata Radiotjänst i Kiruna.

Men i en intervju med Ekot anser han inte att han uppmanat andra att strunta i att betala tv-licens.

- Man är tvungen att betala för något även om man inte vill ha det. Om man inte använder sin tv är det ganska märkligt att man måste betala avgift för det, säger han till Ekot.

På frågan om han betalar tv-avgift säger han:

- Nej, det är väl lite pinsamt att erkänna, men jag är en av alla dem som sitter med en snigel på ögat i dag. Jag har inte gjort det tidigare, men nu är det anmält och det är ju både tråkigt och dåligt, säger han till Ekot.

Anna Lindström