Han sköt ihjäl sina 3 systrar

NYHETER

Småsyskonen i svår chock efter beskedet

Foto: Tragedi i Oslo Polisen misstänker att den 30-årige brodern sköt sina tre systrar till döds i deras gemensamma hem.

Norge skakas av ett trippelmord - och ett fruktansvärt familjedrama.

Tre unga systrar är ihjälskjutna. Deras storebror är gripen, misstänkt för morden. När småsyskonen fick höra om mordet, blev de svårt chockade.

Foto: Här grips brodern.

Under natten satt de två yngre bröderna till den misstänkte mördaren och hans offer i förhör hos polisen. Den yngste brodern som är 22 år, bröt ihop när han fick höra att hans storebror tagit livet av systrarna.

- Han behöver ha någon som kan stötta honom när han släpps av polisen, säger en av vännerna till 22-åringen till den norska nyhetssajten dagbladet.no.

Enligt uppgifter till tidningen är det inte första gången som det brukas våld inom den drabbade familjen. Enligt deras källor ska de två äldsta offren tidigare ha blivit knivskurna av en annan familjemedlem, dock ej den nu misstänkte gärningsmannen.

Yngsta offret var 13 år

Polisen fick larm om ett lägenhetsbråk i området Groruddalen i Oslo vid 22.30-tiden. När polisen kom till lägenheten hittade de en flicka och två unga kvinnor - alla ihjälskjutna.

Enligt polisen är den yngsta flickan 13 år, de två andra var 25 och 27 år gamla. På golvet låg ett skjutvapen som antas vara mordvapnet.

Mannen som larmade polisen var bror till de fyra syskonen.

Ett stort område kring brottsplatsen spärrades genast av. Efter en timme kom en man ut från en närliggande lägenhet där han gömt sig.

- Det är mig ni ska ha tag i, sa mannen till polisen.

Greps omedelbart

Den 30-åriga mannen visades sig vara flickornas bror och greps omedelbart.

Enligt vittnen bröt 30-åringen sedan ihop och fick föras med ambulans till sjukhus. Han uppges vara i mycket dåligt psykiskt skick.

Det är fortfarande oklart om det finns något motiv till morden. Mannen är gift och har barn.

Ingen av hans grannar eller vänner kunde i går förstå vad som ligger bakom. Enligt tidningen VG är familjen populär bland grannarna - familjen beskrivs som "helt vanlig och mycket trevliga människor".

- Det har aldrig varit några bråk eller problem som vi lagt märke till, säger en granne till norska VG.

Annsofie Näslund, Susanna Vidlund