SSU Värmland förnekar fusk

NYHETER

Efter skandalstormen: Nu talar ordförande Kalle Larsson ut

Först anklagades de för att ha fuskat med bidragen.

Sedan för att ge pengar till en av ordförandekandidaternas kampanj.

Nu går SSU Värmlands ordförande Kalle Larsson till motattack.

– Vi har inte gett henne ekonomiskt stöd, säger han till nwt.se.

Foto: Kalle Larsson, orförande för SSU Värmland går till motattack mot anklagelserna om fusk.

När siffror dök upp som visade att SSU-distriktet i Värmland skulle ha fler deltagare i sina studiecirklar än vad storstäderna har, så uppdagades sanningen. Samma personer ska ha gått på exakt samma studiecirklar två år i rad, enligt en källa som TT har pratat med. Det ska ha gjort att distriktet kasserat in tiotusentals felaktiga kronor av förbundet.

– Det finns fel och det kommer vi att gå i genom. Det handlar om interna stimulansstöd, vi har fått avslag och för en diskussion med förbundet, säger Kalle Larsson till nwt.se.

Förnekar kampanjpengar

Efter bidragsfusket kom ännu ett bakslag för SSU. Enligt diskussioner på Politikerbloggen ska SSU Värmland ha gett en av ordförandekandidaterna, Laila Naraghi, pengar till hennes kampanj. Något som både Laila Naraghi och Kalle Larsson förnekar.

– Vi stödjer henne, säger Kalle Larsson. Men det stämmer inte att vi gett henne ekonomiskt stöd utan vi kommer att betala den resa hon gjorde till Värmland när hon var föreläsare. Vi betalar alla inbjudna föreläsares resor, säger han till nwt.se.

Läs också:

Frida Sjödin