Inred med kärlek

Bästa tipset: Lyssna på din inre röst

Kärleken lockade Sarah James Larsson från England till

Sverige. Hon landade i Alboga, Västergötland där hon mixar modernt med lantligt.

– Att tro att allt måste matcha blir som en tvångströja, säger hon.

Sarah James Larsson beskriver sig själv som en inredningstidnings-junkie. De blanka magasinen med perfekt inredda rum har följt henne sedan tonåren. Men det var inte förrän hon kom till Sverige som hobbyn blev ett yrke.

– Jag träffade en svensk kille i England och följde med honom hit. Visst var det kärleken som lockade, men jag hade länge velat prova något nytt. Jag såg resan som en möjlighet att göra något oplanerat.

Förälskelsen tog slut, men Sarah trivdes bra i Sverige och stannade kvar.

Driver inredningsbutik

Hon träffade senare sin nuvarande man Clas Larsson och hittade en själsfrände. På många olika plan.

– När vi åt middag tillsammans för första gången beskrev jag ett rum som jag läst om i en inredningstidning. Clas tog fram exakt den artikel jag beskrivit. Det visade sig att han hade travar med inredningstidningar på ovanvåningen! Tillsammans med honom har mitt intresse verkligen blommat ut.

Nu driver de en inredningsbutik på gården och Sarah jobbar även med rådgivning till personer som ska renovera sina hus.

Hur beskriver du din stil?

– Jag kallar den imperfekt  harmonisk. Jag vill inte matcha nitiskt utan blandar nytt och gammalt. Det är en lantlig stil, där jag blandar pampiga saker i herrgårdsstil med rustika föremål som skulle passa i en skidstuga.

Hur kommer det sig att den lantliga stilen så populär?

– Vi människor har ett behov av att koppla av, det är gemensamt för alla. Den lantliga stilen låter oss göra det eftersom den är skön och anspråkslös.

Hur hittar man sin egen inredningsstil?

– Läs inredningsmagasin och klipp ur miljöer och bilder som du gillar. När du lägger ihop bilderna märker du vilken stil du tycker om. Du kanske ser att du gillar randiga soffor eller blommiga tyger.

– Lyssna på din inre röst och köp bara saker som du blir kär i. Det behöver inte matcha allt du redan har hemma.

Glömmer det personliga

Sarah tycker att många är alldeles för rädda när de inreder. De vill så gärna vara trendiga att de glömmer bort att vara personliga.

– Många människor tror att ett homestajlat hem är det ideala hemmet, och tror att det ska vara så där man bor. Men ett sånt hem är varken personligt eller trivsamt. Det är inne att vara eklektisk, att våga mixa.

Sarah beskriver sitt jobb som om hon vore en personlig coach.

– Jag försöker hjälpa mina kunder, som ofta är damer, att komma loss, att våga mer, att släppa den där tvångströjan som tvingar dem att matcha allt. Då blir deras hem så mycket roligare!

Bildextra!

Sarahs inredningstips:

Fler inredningstips:

Maria André

Publisert:

Ämnen i artikeln