Seriemördare sjöng under avrättningen

NYHETER

Rolling avrättades i USA på onsdagskvällen

Seriemördaren Danny Harold Rolling, 52, avrättades på onsdagskvällen i USA. Under avrättningen som skedde med en injektion, sjöng han en sång.

– Den var nästan psalmliknande, säger Robby Cunningham som är talesman för Floridas kriminalvård till CNN.

Danny Harold Rolling dömdes till döden efter att ha dödat fem collegestudenter i Gainesville, Florida 1990. Han är Floridas mest kände seriemördare sedan Ted Bundy, enligt CNN. Igår avrättades han med en giftinjektion.

1994 erkände han morden och dömdes till döden. Han skyllde morden på sin svåra barndom och hävdade att han också behandlats dåligt i fängelse innan morden.

Rollings sista måltid bestod av hummer och räkor. Till efterrätt åt han en cheesecake med jordgubbar.

Sedan fördes han bort för avrättning. Enlig personalen var han lugn och samarbetsvillig hela tiden. När Rolling blev tillfrågad om han hade några sista ord att säga, uppgav Rolling att det hade han och brast ut i en lovsång.

– Mr Rolling sjöng en sång. Den var nästan psalmliknande, säger Robby Cunningham som är talesman för Floridas kriminalvård till CNN. Han tillade att han inte visste vilken psalm det var men att han skulle ha kallat den "Ingen är större än du Herre", eftersom det verkade vara refrängen.

Mördade studerande

1990 bröt Rolling sig in i tre bostäder i Gainesville och dödade fem studenter. Artonåriga Sonja Larson och Christina Powell, 17 år hittades döda i huset de delade i närheten av universitetets campus. Christa Hoyt, 18, hittades halshuggen i sin lägenhet. Tracy Paules och Manny Taboada var båda 23 år gamla och påträffades döda i lägenheten de delade.

Samtliga offer var knivhuggna upprepade gånger med en jaktkniv. Tre av dem hade utsatts för sexuella övergrepp och samtliga kroppar hade lagts i poser.

Diana Hoyt är styvmor till Christa Hoyt som halshöggs av Rolling. Hon och flera andra anhöriga bevittnade avrättningen.

– Jag är sjuksköterska och har sett hur mina patienter dött. Och de dör en mycket mer hemsk död än vad den här mannen gjorde. Han slappnade av och somnade, säger hon till CNN.

Hon uppskattade inte Rollings sång och sade att hon inte kunde förstå hur han kunde sitta där efter de brott han har begått och tala om att änglarna vakar över honom.

Även Tracy Paules syskon bevittnade avrättningen.

– Nu är jag färdig med det här. Han har försvunnit. Det är över, säger hennes syster.

Susanna Vidlund