Sexköpsdomaren får behålla jobbet

NYHETER

Får retroaktiv lön för två år

Domaren som dömts för sexköp får behålla sitt jobb. Dessutom får han retroaktiv lön för två år. Anledningen: Malmö tingsrätt menade att han enbart onanerade framför kvinnorna.

I dag kom domen. Den 51-åriga domaren får behålla sitt jobb. Enligt tingsrätten ska det tidigare beslutet från Statens personalansvarsnämnd om att avskeda domaren förklaras ogiltigt. Han får desutom retroaktiv lön för 2005 och 2006 för tiden från att han avskedades.

Erkände först sexköpet

Den 51-årige skånske domaren åkte fast i fjol våras när polisen slog till mot bordellen Solsippan på Norregatan i Malmö. Domaren erkände direkt sexköpet och tog emot böter på 21 000 kronor. Senare tog han dock tillbaka erkännande i kampen att få tillbaka sitt jobb.

– Jag ville undvika att bli skandaliserad, sa han i Malmö tingsrätt för en månad sedan.

Ingen fysisk kontakt

Det var när domaren fick sparken förra hösten som han stämde staten. Domaren hävdade i sitt försvar att han enbart onanerat inför två lättklädda kvinnor och aldrg haft fysiskt kontakt med de prostituerade.

Han ifrågasatte att det han gjort verkligen var sexköp i lagens mening och pekade dessutom på att han tagit itu med de personliga problem som han menade låg bakom kontakterna med bordellen.

Och i dag fick alltså domaren rätt. I tingsrätten fastslog man att det inte hade förekommit någon fysisk kontakt mellan domaren och de prostituerade kvinnorna och därför hade han heller inte gjort sig skyldig till brottet köp av sexuella tjänster.

Läs också:

Titti Jersler, TT