"Schenström var glad i hatten"

TV4-reportern Anders Pihlblad om utekvällen med Ulrika Schenström

Reportern Anders Pihlblad talade ut om kvällen med Ulrika Schenström.
Reportern Anders Pihlblad talade ut om kvällen med Ulrika Schenström.

Var Ulrika Schenström alkoholpåverkad när hon och journalisten Anders Pihlblad var ute på krogen i förra veckan?

Nu meddelar Jonas Gummesson, biträdande nyhetschef på TV4, att notan slutade på 1145 kronor.

– Merparten av det är för Ulrica Schenström och Anders Philblad. Det täcker även kostnaden för två kompisar som var med i början av kvällen, säger han.

HÄR Festar de för 1145 kr Moderaternas Ulrika Schenström och TV 4-journalisten Anders Pihlblad festade tillsammans i förra veckan.
HÄR Festar de för 1145 kr Moderaternas Ulrika Schenström och TV 4-journalisten Anders Pihlblad festade tillsammans i förra veckan.

TT har begärt att få ta del av krognotan, som betalades av TV4. Enligt biträdande nyhetschef Jonas Gummesson slutade notan på 1145 kronor.

– Men det framgår inte av vårt underlag hur mycket som dracks. Jag har bett Anders Philblad att ta kontakt med krogen för att få fram ett underlag. När vi får det kommer TT att få ta del av det, säger Gummesson.

Själv säger Anders Pihlblad som är politisk reporter på TV4 att den senaste veckan har varit en mardröm.

– Det har varit en turbulent vecka. Det har varit jättejobbigt. Det är klart att när man blir utsatt för det här så känner man sig i grunden ganska kränkt. När man ser bilderna ifrågasätter man vad det är som sker. Och det är inte så lätt att förklara, säger Anders Pihlblad i TV4 nyhetsmorgon.

Enligt Anders Pihlblad var det Ulrika Schenström som kontaktade honom den aktuella kvällen.

– Hon undrade om vi skulle träffas, men det hade lika gärna kunnat vara jag. Vi känner varandra via jobbet förstås. Som politisk reporter är det viktigt att jag har ett kontaktnät, det är enormt viktigt. Det är vad allt bygger på, säger han.

”Flams och trams”

Han säger att han är ledsen över det som har hänt och tycker själv att han inte ska förekomma på den här typen av bilder.

– Jag är i princip aldrig ute med mina politiska kontakter men den här gången gick vi ut. Vi tog några glas vin och i mitt fall även några mellanöl. Både hon och jag var alkoholpåverkade och bilderna visar flams och trams.

– Hon var absolut inte redlös. Men som jag har sagt var hon glad i hatten, hon var alkoholpåverkad, säger Pihlblad i TV4 Nyhetsmorgon.

Anders Pihlblad säger att han och Ulrika Schenström inte brukar sitta på krogen och pussas. Han förnekar alla romansrykten.

– Vi har ingen privat relation.

Enligt Pihlblad gick Ulrika Schenström ut flera gånger under kvällen för att prata i sin mobiltelefon. Han tror att det var jobbsamtal som han som journalist inte skulle få ta del av.

1145 kronor

Men enligt Reinfeldt har Schenström inte ”varit påverkad på ett sätt så att det skulle ha inverkat på hennes möjligheter att fullgöra sina förpliktelser”.

Publisert: