De drack för 900

avRobert Triches, Tobias Österberg

NYHETER

Statssekreterare Ulrica Schenström vill inte svara på några frågor om krogkvällen

Enligt en uppskattning drack statsserkreterare Ulrica Schenström och TV4-journalisten Anders Philblad för cirka 900 kronor på krogen i tisdags kväll förra veckan.

Det är en summa som motsvarar 18 glas vin.

Schenström själv vägrar fortfarande att uttala sig om händelsen överhuvudtaget.

Uppgiften om hur mycket de två drack för redovisas av Resumé och TT. Uppskattningen kommer från TV4.

– Vi har dragit av 200 kronor för Anders Philblads kompisar som var där i början av kvällen, men det är en uppskattning byggd på Philblads uppgifter. Vi har inte kunnat få fram notan från krogen, säger biträdande nyhetschef Jonas Gummesson till TT.

Totalt uppgick notan till 1145 kronor. Beloppet inkluderar bara dryck, ingen mat.

Exakt hur drickandet fördelats mellan Schenström och Philblad kan Gummesson inte säga. Philblad har uppgett att Schenström drack vin och att han gjorde detsamma plus mellanöl.

Ett litet glas vin på den aktuella krogen kostar 49 kronor och är en femtedel av en flaska. Ett stort glas kostar 79 kronor och är en tredjedel av en flaska.

Ulrica Schenström vägrar fortfarande att uttala sig om händelsen. Genom Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard låter hon hälsa att det som statsministern sagt är de kommentarer man kommer att lämna.

Men tycker hon inte själv att det är viktigt att reda ut exakt vad som hänt?

– Den frågan har vi fått tidigare, men det enda svar jag kan ge är att vi inte har fler kommentarer att lämna just nu, säger Edvard Unsgaard.