Två pojkar misstänks för grova våldtäkter

avKajsa Sigvardsson

NYHETER

Övergreppen ska ha skett mitt på dagen

Foto: Foto: Drago Prvulovic/MalmöBild
Garaget i anslutning till Galleri Leonard vid Möllevångstorget i Malmö, där våldtäkterna ska ha ägt rum.

Minst två tonårsflickor misstänks ha blivit våldtagna i närheten av Möllevångstorget i Malmö i måndags eftermiddag. Två unga pojkar är anhållna misstänkta för våldtäkten.

Utanför pågick telefonhandeln på Möllevångstorget och i Galleri Leonard var affärer och restauranger öppna som vanligt. Men någon gång mellan 14.30 och 16.15 misstänks två flickor i 16-årsåldern ha blivit våldtagna av flera pojkar i ett utrymme under gallerian.

– Alla inblandade är väldigt unga människor. Vi kan i nuläget inte säga något om hur våldtäkten ska ha gått till, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

Säkra spår

Vid 22-tiden i måndags kväll gick flickorna till polisen och anmälde händelsen. De fick då genomgå en våldtäktsundersökning med ett så kallat ”rape kit” som används för att säkra spår efter sexualbrott. Samtidigt åkte polisens tekniker till platsen för att göra en teknisk undersökning.

Under natten till i går greps och anhölls två pojkar, 14 och 16 år gamla. De misstänks för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt.

Kan finnas fler gärningsmän

14-åringen släpptes efter förhör. I går morse hämtades en 17-årig pojke in till polisen och förhördes under dagen. Han är nu anhållen. Enligt polisen känner de inblandade varandra, åtminstone ytligt, och det är inte uteslutet att det kan finnas fler gärningsmän. Polisen övervägde att hämta in fler personer till förhör.

– I nuläget är det svårt att avgöra om de är misstänkta eller vittnen, säger Lindholm.

I går kväll hade inga fler gripanden gjorts.

Grov våldtäkt

För att en våldtäkt ska rubriceras som grov krävs det att övergreppet antingen innehåller allvarliga hot, mycket våld eller att fler än en person förgripit sig på offret eller deltagit i våldtäkten.

Enligt polisen har flickorna inga allvarliga fysiska skador.