Anna överraskar på P3 Guldgalan

NYHETER

Christian Waltz möter Fläsk-kvartetten, Anna Ternheim bjuder på överraskning och Juvelen gör livedebut i etern. Allt händer på P3 Guld-galan.

Foto: Anna Ternheim uppträder på P3 Guldgalan och är även nominerad till årets kvinnliga artist.

10 priser delas ut och 11 artister spelar live under P3 Guld-galan som sänds direkt från Storan i Göteborg i morgon kväll.

– Vi sammanfattar musikåret 2006 men vill också blicka framåt och visa upp ny svensk musik, säger Pia Kalischer, exekutiv producent och initiativtagare till galan som hölls första gången 2003.

Förra årets stora vinnare Laleh och Timbuktu delar därför scen med nykomlingen Juvelen som spelar live i radio och tv för första gången.

– Även bland de nominerade finns alltifrån Basshunter, som minst sagt nått en bred publik, till Studio som släppt en vinylplatta i 500 ex, säger Pia Kalischer.

Vinnarna i de sex huvudkategorierna koras av P3:s lyssnare som röstat via webben. Specialpriserna årets pop, hip-hop, dans och metal delas ut av en jury.

– En reporter på plats ska hugga alla vinnare direkt, så det blir en del eftersnack med dem i sändningen, säger Pia Kalischer.

Folket röstar fram vinnarna

Karolina Vikingsson (.se)