Valet 2010

”Det är nolltolerans”

Av: 

Camilla Sundell

Eva Buskas

NYHETER

Socialdemokraternas partiledare kommenterar nu Aftonbladets avslöjande.

Mona Sahlin är minst sagt kritisk till de två S-kandidaterna.

– Den som utnyttjar en kvinna har inte i Socialdemokratin att göra, säger hon.

Ibrahim Baylan.

Aftonbladets avslöjar i dag att två av Socialdemokraternas kandidater i två kommuner i Mellansverige tagits på bar gärning när de köpt sex i Stockholm.

Partiledaren Mona Sahlin är i Sundsvall på valturné. I en intervju med Aftonbladet säger hon att hon inte kände till händelsen.

Vad händer nu?

– Det första är att se till att de inte har några förtroendeuppdrag. Så jag har bett Ibrahim Baylan, partisekreteraren, att kolla vad just de här personerna gör i dag och försäkra mig om att de inte finns med på förtroendevalda platser. För det ska de inte vara, det är nolltolerans som gäller.

En av männen uppger att han inte ska ta några uppdrag, men att han tänker hjälpa till i valrörelsen. Hur ser du på det?

– Jag ser helst att han inte gör det. Den som har utnyttjat prostituerade har jag ingen tolerans med. Punkt. Då är man ingen företrädare för Socialdemokratin.

Det är inte första gången fackliga representanter är inblandade i sexskandaler, finns det en sådan kultur inom fackrörelsen?

– Nej, det gör det verkligen inte. I alla samhällsskikt i Sverige finns det män som utnyttjar kvinnor och har en förnedrande syn på kvinnor. Det finns också i facket och det gör mig ännu mer upprörd. Arbetarrörelsen ska ha en trovärdighet i att alla människor har lika värde. Därför har jag ingen som helst tolerans mot det och vill inte se såna människor som företrädare för mitt parti.

Bestört

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan säger till Aftonbladet att han är bestört över avslöjandet om att två av partiets kandidater i valet köpt sex.

– Om det stämmer att de köpt sex åker de ut med huvudet före, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valet 2010

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010