Sju dagisbarn mördade i Kina

NYHETER

Elva andra barn skadade av yxgalning

Foto: Familjemedlemmar samlades utanför dagis där sju barn mördats.

Beväpnad med köttyxa gick galningen till attack.

Han mördade nio människor vid dagiset i Kina – sju var barn.

Elva andra barn skadades, två av dem svårt.

Sju barn och två vuxna höggs ihjäl när en 48-årig man beväpnad med köttyxa på onsdagen angrep en förskola i den nordkinesiska staden Hanzhong, rapporterade kinesiska massmedier och lokala myndigheter. Efteråt återvände mannen hem och tog sitt eget liv.

Chef och mor

De båda vuxna som mördades var förskolans chef och hennes mor. Elva andra barn skadades i attacken, varav två av dem svårt. Hanzhong ligger i provinsen Shaanxi i norra Kina. Enligt en preliminär polisutredning hade angriparen hyrt ut en byggnad till den privata förskolans innehavare och blev upprörd när byggnaden inte tömdes i april då hyreskontraktet löpte ut.

Femte attacken mot småbarn

Dådet var landets femte på bara två månader riktat mot små barn, en våldsvåg som har chockat Kina. Säkerheten på och kring landets skolor har höjts efter dessa attacker, och på onsdagen manade Kinas utbildningsdepartement och polisdepartementet tillsammans till ytterligare vaksamhet vid skolorna.

Våldsbrotten har blivit fler i Kina i takt eftersom den förr så strikta samhällskontrollen har avtagit i takt med att landet övergått från statsstyrd planekonomi till kapitalism och marknadsstyrning.