Kärleksfest i Stockholm när prinsessan gifter sig

NYHETER

Staden satsar stort på bröllopet

1 av 3 | Foto: Här kommer det att vara aktiviteter i Stockholm under Love-festivalen.

Europas ögon vänds mot Stockholm i juni.

Intresset för kronprinsessans bröllop liknas vid ett stort idrottsevenemang.

Staden firar med festivalen Love Stockholm.

Nu är det mindre än en månad kvar tills Sveriges kronprinsessa Victoria gifter sig med Ockelbosonen Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm.

Staden satsar stort på bröllopet och en semestertripp till Stockholm i juni kan bjuda på många äventyr för både stora och små.

Men se till att boka i tid – intresset är stort: Redan nu är är det fullbokat på de flesta hotell och vandrarhem i staden. Över 180 000 rum är bokade och evenemanget jämförs med ett riktigt stort idrottsevenemang som OS eller VM.

Stor festival

Stockholms stad anordnar festivalen ”Love Stockholm” under juni. Temat är kärlek. Festivalen kommer att pågå från nationaldagen den sjätte juni och två veckor framåt. Höjdpunkten blir förstås själva bröllopet den 19 juni.

En mängd evenemang och jippon planeras: I Kungsträdgården blir det konserter och uppträdanden, på Strömparterren och Skeppsbron byggs också scener och i ytterstaden anordnas kulturaktiviteter. För barnen kommer det ett särskilt upplevelseprogram.

Viktig marknadsföring

En av anledningarna till att staden satsar så stort, är visa upp Stockholm från sin bästa sida.

– Under bröllopsfestligheterna vill vi berätta om vårt arbete för stockholmarna så att de kan vara med och dela vår stolthet över staden, och för besökare så att de vill besöka oss igen. Det höjer Stockholms värde på lång sikt och det är bra för stockholmarna, säger Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M) i ett pressmeddelande.

Campingar i Stockholm

Bredängs Camping

Matservering med fullständiga rättigheter, självhushållsstugor och ett åretrunt-öppet vandrarhem.

Långholmens Husbilscamping

Centralt belägen husbilscamping med gångavstånd till bad och tunnelbana.

Sätra Camping

Praktiskt beläget vid Stockholms södra infart, endast 3 min från E4:an. Nära till T-bana med tåg direkt in till Stockholm City. Stora Campingtomter 10 x 10 meter. Hundar och husdjur är också välkomna.

Ängby Camping

En trevlig tvåstjärnig året runt öppen familjecamping med förmånliga priser.

(Källa: SCR)