Åkesson slår tillbaka efter SD-avslöjandet: Vi skäms inte

Publicerad 2024-05-14

TV4:s program Kalla fakta avslöjade kopplingen mellan Sverige­demokraternas kommunikations­avdelning och trollfabriker.

Nu slår partiledaren Jimmie Åkesson tillbaka och går till attack mot TV4 och andra medier.

– Till er i detta klägg: politiker, kampanjjournalister, aktivister, vet ni en sak? Vi skäms inte, säger Åkesson på SD:s Youtube-kanal.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uttalar sig nu för första gången efter Kalla faktas avslöjande om trollfabrikerna som kopplas till Sverigedemokraternas kommunikations­avdelning.

– Det pågår en inhemsk påverkansoperation från det samlade vänsterliberala etablissemanget, säger han i ett uttalande på SD:s Youtubekanal.

I det nästan sex minuter långa klippet på Youtube går han till angrepp mot Kalla Faktas program om trollfabriker.

Han kallar granskningen för ”utstuderat manipulation”.

– Man har försökt visa hur vi sverigedemokrater sprider desinformation och en falsk bild av verkligheten. Det enda man har lyckats visa är att man gör precis det som man anklagar oss för. Det är ren desinformation som de ägnar sig åt, fortsätter Åkesson.

Jimmie Åkesson i videon.

”Mest bisarra jag upplevt”

Jimmie Åkesson fortsätter sin attack och kallar det för ”hämningslös kampanjjournalistik”.

– Detta är något av det mest bisarra som jag någonsin har upplevt och då har jag ändå varit med om en hel del under åren som jag har varit politisk aktiv. Man kan nästan tro att de vill förstärka vissa känslor hos tittarna.

Åkesson fortsätter:

– Men, kanske någon tänker: en seriös redaktion skulle väl ändå aldrig manipulera och vilseleda ledarna eller? Jo, sverigevänner, det är precis vad TV4 och Kalla fakta gör här. Deras information förstärks ytterligare av att deras kompisar inom övrig media och politik spinner och förstärker deras narrativ.

Kängan åt journalister: Klägg

I videoklippet säger Åkesson att det inte är konstigt att ett politiskt parti vill ha spridning för sina åsikter på internet. Han menar att Sverigedemokraterna är bäst i Sverige på att få ut sin politik i sociala medier.

– Och jag förstår att det irriterar både gamla maktpartier och de traditionella redaktionerna som tidigare har haft ensamrätt att förmedla verkligheten med sitt vänsterliberala filter, säger Åkesson och fortsätter:

– Till er i detta klägg: politiker, kampanjjournalister, aktivister, vet ni en sak? Vi skäms inte, det är inte vi som har förstört Sverige, det är inte vi som har förvandlat ett av världens rikaste och tryggaste länder till det kaos som våra barn tvingas växa upp i. Det är ni som är skyldiga till det.

Förra veckan uttalade sig Åkesson efter Kalla faktas första avslöjande om trollfabrikerna. Han slog tillbaka mot uppgifterna om att partiet skulle driva en trollfabrik.

– Det förutsätter att det sprids desinformation medvetet och det förekommer inte, sa Åkesson till Aftonbladet.