Amerikansk sheriff vädjar efter Facebook-bus: ”Skjut inte mot Irma”

NYHETER

Sheriffen i Pasco County i västra Florida uppmanar allmänheten att inte avfyra skott mot orkanen Irma.

Detta efter att ett event skapats på Facebook där folk uppmanas att skjuta mot ovädret.

”Det kommer inte få den att vända om och det kommer att få väldigt farliga konsekvenser” twittrar han.

Amerikanska myndigheter uppdaterar flitigt om händelseutvecklingen kring orkanen Irma på sociala medier och ger allmänheten råd kring hur de ska agera. Efter att ett Facebook-evenemang startats under namnet ”Shoot at Hurricane Irma” kände sheriffen att det var dags att gå ut med en varning om att det inte är lämpligt att ta till vapen mot den tropiska stormen.

26 000 personer har meddelat på Facebook att de vill skjuta mot den tropiska orkanen och över 54 000 personer har anmält intresse för arrangemanget.

”För att klargöra, SKJUT INTE mot Irma. Du kommer inte få den att vända om och det kommer att få väldigt allvarliga konsekvenser”, twittras det från kontot som manövreras av sheriff Chris Nocco.

Skaparna av eventet skriver på sidan:

”Den här knasiga, vindpinande idioten Irma närmar sig USA. Låt oss visa Irma att vi skjuter först”

Anledningen: ”Stress och uttråkning”

Det hela rör sig dock om ett internet-skämt. Till BBC säger Ryon Edwards att det var en kombination av stress och uttråkning som gjorde att han skapade eventet och han är förvånad över att så många faktiskt anmält sig.

– Jag trodde aldrig att eventet skulle bli en galen idé mycket större än mig själv. Det har vuxit utanför min kontroll, säger Ryon Edwards, 22, till BBC.

Sex miljoner människor har uppmanats evakuera Florida på grund av orkanen Irma som under söndagen nått delstaten. Minst 25 personer har dött och flera hundra tusen hushåll är strömlösa.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Florida