Hunden Kenzo bets ihjäl på dagiset

När Julia Varli lämnade sin lilla pomeranianhane Kenzo på hunddagiset visste hon inte att det var sista gången hon skulle få se honom i liv.

Bara några timmar senare fick hon beskedet att Kenzo hade blivit attackerad av en annan hund och att han behövde vård.

– Jag körde som en galning till sjukhuset. Jag tänkte att närsomhelst kan han dö.

Hunden Kenzo var familjen Varlis glädjespridare. Äldsta dottern Julia berättar att Kenzo uppskattades i hela bostadsområdet i Södertälje och att det var tack vare honom som hon lärde känna sina grannar.

– Han kom så bra överens med alla. Fram till att jag fick Kenzo hade jag inte så bra kontakt med grannarna men hela området kände Kenzo och alla ville komma fram och hälsa på honom.

Kenzo var snäll och glad.
Kenzo var snäll och glad.

Julia har alltid varit noga med Kenzos hundpassare och i vanliga fall brukade han gå på ett stort hunddagis. Men eftersom de har stängt under sommaren var Kenzo tillfälligt placerad på ett annat dagis.

– Det var i torsdags som jag fick ett samtal runt klockan elva. De sa att Kenzo hade blivit biten av en större hund, men det framgick inte hur allvarligt det var. Jag skyndade mig dit och tänkte att han kanske hade ett sår på benet eller något, säger Julia.

Var blöt och livlös

När Julia väl kom till dagiset möttes hon av en blöt och nästintill livlös Kenzo.

– När dagisläraren la honom i bilen var han blöt, han hade legat i badkaret på dagiset. Han blödde inte då.

Julia körde i panik till djursjukhuset, förbi rödljus och med synen skymd av tårar.

– Jag tänkte att närsomhelst kan Kenzo dö. Han andades lite i bilen men gav ingen reaktion ifrån sig. När vi kom fram till sjukhuset tog det bara några minuter innan de sa att hans hjärta inte slår längre.

Pomeranianhanen Kenzo.
Pomeranianhanen Kenzo.

Enligt läkaren som dödförklarade Kenzo hade han fått ett kraftigt bett i halsen som gått rakt igenom luftstrupen. När Aftonbladet pratar med Julia är hon fortfarande skakad och det är tufft för henne att berätta om Kenzos öde.

”Försvann till en annan värld”

– Gud. Jag var där ensam när jag fick det tunga beskedet, jag försvann till en annan värld. Det är det mest traumatiska jag någonsin varit med om.

Julia berättar hur Kenzos sista timmar konstant spelas upp i huvet på henne.

– Alla hundägare säger väl att deras hund var underbar, men Kenzo var så, så fin. Jag har aldrig sett en så fin och snäll hund.

Kommer du att köpa en ny hund?

– Nej, det finns ingen som Kenzo.

En anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter har upprättats.

Aftonbladet har varit i kontakt med ägaren till hunddagiset som avböjer att kommentera.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN