52-åring åtalas för sjubarnspappas försvinnande

1 av 5 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
I juli förra året sökte polisen efter sjubarnspappan i sjöar kring Svedala.
NYHETER

Sjubarnspappan försvann sommaren 2016 – och har inte hittats.

Men nu åtalas en 52-årig man för människorov och synnerligen grov misshandel. Åklagare Pär Andersson menar att bevisen är starka:

– Vi har hittat bilen som mannen fördes bort i. Där har han utsatts för synnerligen grov misshandel. Det är mycket blod i bilen, säger han.

En sjubarnspappa försvann från sitt hem vid Nobeltorget i Malmö den 22 juni 2016.

Polisen sökte intensivt efter mannen och draggade i Bökebergssjön utanför Svedala. Man fann en blå Volvo v70 som kunde kopplas till en 52-årig man. Det ska också var han som träffade mannen strax före försvinnandet.

52-åringen har suttit häktad sedan i oktober ifjol, misstänkt för människorov, och nu åtalas han för försvinnandet.

– Jag har väckt åtal om människorov och synnerligen grov misshandel, säger åklagare Pär Andersson.

Den synnerliga grova misshandeln baserar Pär Andersson på att det fanns stora mängder blod i Volvon. Blodet tillhörde den 52-åriga sjubarnspappan.

– Chanserna att hitta honom i livet är väldigt små, säger Pär Andersson.

Det låg i luften att väcka åtal för mord. Men eftersom ingen kropp har hittats så valde Pär Andersson rubriceringen människorov.

Åklagare Pär Andersson menar att motivet är pengar. 52-åringen ska ha lånat uppemot 150 000 kronor av sjubarnspappan och inte lämnat tillbaka pengarna. Dagen innan försvinnandet tjatade sjubarnspappan på 52-åringen att lämna tillbaka pengarna. De ringde varandra flera gånger den dagen och stämningen var hätskt, har frun berättat i förhör. 

Vid lunchtid den 22 juni går sjubarnspappan ute ett ärende. Han har sagt till sin familj att han ska träffa 52-åringen vid Jägersro villastad. Han återvänder aldrig.

52-åringen har varit misstänkt för ett liknande fall 2011. Då satt han häktad för människorov men släpptes i brist på bevis. Mannen som hade försvunnit då har inte återfunnits.

ARTIKELN HANDLAR OM

Svedala

Brott