Här tror Trump att han är med i sin gamla tv-serie

NYHETER

Ränderna på en affärsman verkar aldrig gå ur – i alla fall inte när det gäller språkbruket.

När Trump och nya stabschefen John F Kelly mötte medierna på måndagen avslutade presidenten mötet på klassiskt ”The Apprentice”-manér.

– Vi syns i styrelserummet, avslutade presidenten.

Donald Trump har flera gånger gjort en poäng av att hans bakgrund inom näringslivet är till fördel i Vita huset. Innan han tillträdde som president spenderade han åratal i olika styrelserum världen över.

Trump ledde under 14 säsonger den amerikanska dokusåpan ”The Apprentice”, där deltagare tävlar om att vinna en anställning i Trumps imperium. Tv-serien har även visats i svensk tv.

I såpan spelade styrelserummet en central roll. Det var dit deltagare kallades för att få respons på hur de utfört de uppgifter de fått. I styrelserummet röstas de förlorande lagen ut medan vinnarna belönas med en lyxig vinst.

Uttalandet har skapat reaktioner

Under måndagen var det dags för den nya stabschefen John F Kelly att sväras in i till sin nya position.

Den tidigare generalen och inrikessäkerhetsministern John F Kelly tar över jobbet och ersätter därmed Reince Priebus, som lämnat in sin avskedsansökan.

På pressträffen hänvisar Donald Trump till rummet där kabinetten har sina möten som styrelserummet.

– Tack så mycket. Vi syns i styrelserummet. Nu ska vi ha ett kabinettmöte, säger Trump.

Uttalandet har skapat reaktioner på sociala medier rapporterar Time.

På Twitter undrar många om presidenten förvirrat sig och tror att han är tillbaka i ett avsnitt av företagssåpan ”The Apprentice”.