Kraftig brand i Löddeköpinge – misstänks vara anlagd

NYHETER

En villa i skånska Löddeköpinge brann kraftigt natten mot torsdagen.

Huset var tomt på människor, men Räddningstjänsten Syd varnar boenden för den giftiga röken.

– Känner man obehag ska man gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, säger inre befäl Mattias Sköld.

1 av 4 | Foto: Johan Nilsson/TT
En villa i Löddeköpinge i Skåne har totalförstörts efter en brand. När räddningstjänsten kom till platsen strax efter tvåtiden brann det kraftigt i huset och lågor slog ut genom fönstren. Ärendet rubriceras i nuläget som mordbrand, uppger polisen.

Huset stod tomt när branden började. Men det ligger mitt i en tätort med några tusen invånare. På grund av rökutvecklingen beslöt räddningstjänsten att gå ut med ett viktigt meddelande till allmänheten.

Vid sextiden på torsdagsmorgonen togs varningen bort eftersom röken lättat något. Byggnaden var då i princip nedbrunnen.

– Det är bara tegelväggarna kvar. Golv, trappor och annat trämaterial har rasat in i mitten där det brinner upp, säger Sköld.

Under torsdagen kommer räddningstjänsten att övervaka eftersläckningen. Huset höll på att byggas om till ett lägenhetsboende och företaget som arbetade med renoveringen ska hjälpa till med att riva det som återstår efter branden.

Misstänkt mordbrand

Polisen har varit vid platsen och det finns misstankar om att branden är anlagd. Händelsen rubriceras i nuläget som mordbrand.

– Vi misstänker att den är anlagd, säger Stephan Söderholm, presstalesman vid polisen region Syd.

Han vill inte gå in närmare på varför misstankarna har uppstått. Polisens tekniker ska undersöka brandplatsen när det svalnat.

ARTIKELN HANDLAR OM