En gripen för våldtäktsförsök mot nioårig flicka

NYHETER

En man har gripits misstänkt för våldtäktsförsöket mot en nioårig flicka vid Oskarstorget i Örebro, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är dels teknisk bevisning och dels vittnesförhör som har hållits, och det är den sammantagna bevisningen som är den viktiga, säger Anders Sjöberg, kommunikatör polisområde Örebro.

Foto: Niklas Lindahl/Örebro Tribune

Mannen greps på torsdagskvällen och är på sannolika skäl misstänkt.

Det var i onsdags vid 06.30-tiden som den nioåriga flickan blev utsatt för ett våldtäktsförsök.

– Vi har en misstankegrad på sannolika skäl, anledningen är att misstankarna har stärkts mot en viss person under utredningens gång, säger Anders Sjöberg, kommunikatör polisområde Örebro

Bra vittnen

Polisen har samlat in vittnesuppgifter och har teknisk bevisningen.

– Det är dels teknisk bevisning och dels vittnesförhör som har hållits, och det är den sammantagna bevisningen som är den viktiga, säger Anders Sjöberg. 

– Vi har naturligtvis haft bra vittnen till det hela, sen är det alltid så med vittnesuppgifter att när utredningen fortgår kan vi behöva komplettera utredning och höra vittnen igen, säger Anders Sjöberg.

Polisen kommer att fortsätta utredningen för att antingen stärka misstankarna mot personen eller avfärda honom från utredningen.

Likheter med tidigare fall

SVT Örebro har rapporterat att polisen undersöker samband med ett liknande fall i Örebro för fem år sedan. Även då var det en nioårig flicka som blev överfallen.

Anders Sjöberg vill inte kommentera om den gripna personen kan ha samband till tidigare fall.

– Det vi gjort är att vi tittat på de händelser som ägt rum tidigare och på aktuella personer som varit aktuella i sådana här ärenden, säger han och fortsätter: 

– Det här fallet för fem år sedan är också mot en ung flicka och sker på en tidpunkt som är lite speciell. Då hade vi ingen misstänkt så vi kan inte säga något, säger han. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro