Blir avbruten gång på gång – till slut får publiken nog

NYHETER

När fysikern Veronika Hubeny deltog i en paneldiskussion om universum och strängteori fick hon inte en syl i vädret. Till slut fick en kvinna i publiken nog, skriver Mic.

Foto: World Science Festival

Förra helgen var det World Science Festival i New York. Under en paneldiskussion om hur universum fungerar var fysikern Veronika Hubeny den enda kvinnliga deltagaren.

Paneldiskussionen leddes av Jim Holt, filosof och skribent på tidskriften New Yorker. Ungefär en timme in i programmet fick Hubeny en första fråga om sin forskning. Men hon hann inte ens försöka svara på frågan förrän Jim Holt avbröt henne. Gång på gång.

”Varför måste jag säga till”

Till slut fick en kvinna i publiken nog och utbrast ”Snälla, låt henne prata”. Det visade sig vara skådespelaren Marilee Talkington som protesterat. Senare delade hon med sig av händelsen i ett inlägg på Facebook.

”Vi såg tydligt att hon försökte prata. Men han fortsatte överrösta henne och dominera utrymmet i flera minuter. Varför måste någon som jag, utan status i det rummet, vara så oerhört modig och säga till?”, skrev hon i inlägget som fått över 13.000 delningar.

Inte diskriminerad

Men Veronika Hubeny säger att hon inte känt sig diskriminerad. I en kommentar till Talkingtons inlägg skrev hon att hon inte upplevde händelsen som sexistisk. Däremot har Jim Holt bett om ursäkt.

– Jag pratade för mycket, sade han till Mic.

ARTIKELN HANDLAR OM