Flicka frätskadad på förskola – drack från okänd vattenflaska

NYHETER

En flicka på en förskola i Stenungsund fick frätskador av vätskan i en vattenflaska hon hittat på förskolans område under tisdagen.

Under onsdagen hittades ännu en vattenflaska nära förskolan, rapporterar GT.

Händelserna utreds som vållande till kroppskada.

Det var under tisdagen som polisen fick samtal från Drottning Silvias barnsjukhus om att en flicka i 5-årsåldern fått frätskador i munnen av en vattenflaska hon hittat i en dunge nära en förskolan i Stenungsund. Hon fördes med ambulans till sjukhuset efter att förskolepersonalen upptäckt skadan.

– Hon hade druckit ur flaskan och skadats, oklart hur allvarligt. Det har rubricerats som vållande till kroppsskada, säger Peter Adlersson, presskommunikatör på polisen region Väst.

På onsdag förmiddag hittades ännu en vattenflaska på området. Inget barn ska ha skadats av den. Båda flaskorna ska nu skickas på analys.

– Har man gjort det medvetet nära en förskola är det allvarligt. Det kan vara så att man slängt iväg det men det är fortfarande allvarligt, säger Peter Adlersson.

Nu utreder polisen om det finns något samband mellan händelserna.

– Vi måste göra en teknisk undersökning och se vad de här flaskorna innehåller och utreda hur de här flaskorna hamnade på den här platsen. Det här har inte skett tidigare i Stenungsund vad jag kan erinra mig, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

ARTIKELN HANDLAR OM