Afghansk tv-kanal stormad

1 av 2 | Foto: SHAH MARAI / AFP
Polis på plats utanför TV-stationen.

avTT

NYHETER

En tv-redaktion i Afghanistans huvudstad har stormats. Skottlossning pågår inne i byggnaden och flera dödsoffer befaras.

Beväpnade män tog sig in i lokalerna, sköt omkring sig och kastade handgranater. Skottväxling pågår, säger en polistalesman.

Personer inne i byggnaden, som kontaktats via telefon, säger enligt Reuters att de tror att minst två personer, och kanske så många som fem, har mist livet.

– Många av mina jobbarkompisar är kvar i lokalerna, uppger reportern Faisal Zaland, som lyckades komma undan genom en bakdörr.

Att döma av hans vittnesuppgifter är angriparna minst tre. En av dem har skjutits ihjäl, enligt polisen, och en annan har utlöst en handgranat.

– Jag såg på säkerhetskamerorna att det var tre män på väg in. Först sköt de mot vakten, och sen tog de sig in i huset. De började skjuta och kasta handgranater, berättar Faisal Zaland.

Vad angriparna har för syfte är inte känt. Talibanrörelsen har tagit avstånd från attacken.

Tv-kanalen Shamshad, som är rikstäckande och sänder på pashto, är privatägd.

Afghanska massmedier har varit föremål för många attacker. Förra året dog sju anställda när en självmordsbombare sprängde sig vid landets största privata tv-företag Tolo. Talibanerna hålls ansvariga för det attentatet.

Foto: Rahmat Gul / TT NYHETSBYRÅN
TV-stationen som stormats.