Sökandet fortsätter i Kalixälven

NYHETER

Tre pojkar som var ute och fiskade slog under lördagen larm om att en manskropp flutit förbi dem i Kalixälven.

Polisen skickade ut en helikopter och räddningstjänsten sökte efter kroppen, men hittade inget. Polisen meddelar nu att sökandet fortsätter under söndagen. Allmänheten uppmanas att kontakta sina anhöriga i området.

Foto: Håkan Hjort
Kalixälven / Arkivbild

Räddningstjänsten och polisen larmades vid 14.40-tiden på lördagen till Kalixälven efter att tre pojkar i åldrarna 12–15 slagit larm om att de sett en kropp i Kalixälven.

– Pojkarna har upptäckt kroppen flyta förbi cirka tre-fyra meter utanför dem när de var ute och fiskade, säger Bernt Holmström, räddningschef i Pajala, i Aftonbladet TV:s sändning.

Räddningsjänsten uppgav att de såg tipset som väldigt trovärdigt.

– Avståndet gör att det är svårt att missta sig på att det är en kropp som har flutit förbi. Men vi tar alla sådana här larmsamtal på största allvar, säger Bernt Holmström.

Under lördagseftermiddagen sökte sex personer från räddningstjänsten efter kroppen utmed älven. Dessutom skickade polisen ut en helikopter.

Vid 19-tiden på lördagskvällen lämnade räddningstjänsten och polishelikoptern platsen utan att ha hittat något, rapporterar NSD. Senare under kvällen ska en polispatrull ha sökt av området uppströms efter tälfplatser eller fordon utan resultat.

Sökandet fortsätter under söndagen

Vid 07.30 på söndagsmorgonen meddelade polisens ledningscentral i Norrbotten att det inte fanns några planer på vidare sökning under dagen. Senare ändrades dock uppgifterna. Polisen söker av boenden, husvagnar och stugor i området för att se om någon saknas. Helikoptern har dock under förmiddagen lämnat sökandet eftersom den behövs till annan verksamhet.

– Det finns ingen anmäld saknad, men det finns fiskare på den här sträckan och vissa bor ju ensamma. Det är inte säkert att anhöriga fått veta om någon saknas än, säger Börje Öhman vid Norrbottenpolisens ledningscentral.

”Kontakta era anhöriga”

Samtidigt uppmanas allmänheten att höra av sig till sina anhöriga i området – för att kontrollera att de mår bra.

– Om man har någon anhörig som vistas i den här trakten ska man försöka få kontakt med denne. Får man inte det ska man höra av sig till oss på polisen, säger Börje Öhman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pajala