Här leker Estelle med Daniel i parken

NYHETER

Prinsessan Estelle och prins Daniel skuttar fram när de testar en hinderbana som de byggt själva. Och ingen av dem kan dölja sin förtjusning.

– Visste ni att alla barn bör röra på sig minst 60 minuter varje dag?, säger Daniel som uppmanar föräldrar att röra sig med sina barn.

Foto: Skärmdump Facebook
Här springer de hinderbana.

Kronprinsessparet ligger bakom organisationen Generation Pep med syftet att verka för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv. I ett klipp på deras Facebooksida ser man hur prins Daniel och Estelle tar sig runt en hinderbana – som de har gjort helt själva.

– Visste ni att alla barn bör röra på sig minst 60 minuter varje dag? Det är inte allt lätt att få till det. Men ett bra sätt är att gå ut med sina barn. Då blir det ofta mer med automatik att barnen börjar röra på sig, säger Daniel i klippet och fortsätter:

– Eller så kan man göra som Estelle och jag har gjort här. Vi har gjort en liten hinderbana av nästan bara naturliga saker.

Kiknar av skratt

Syftet med klippet är att uppmärksamma deras initiativ Tillsammans. Med initiativet vill de slå ett slag för rekommendationen om 60 minuters rörelse om dagen och uppmana föräldrar och barn att röra sig tillsammans.

Och Daniel och Estelle får det minst sagt se roligt ut. Estelle flyger fram över hindren och slår kullerbyttor. Men det blir extra kul när Daniel är med.

– Nu är det din tur, säger hon och pekar på sin pappa.

Mot slutet kiknar hon av skratt när Daniel jagar henne genom banan. Den som fångar den lekfulla stunden på film är ingen mindre än kronprinsessan Victoria.

Om du har en bra aktivitet som man kan göra tillsammans med dina barn får du gärna skicka in en egen film till [email protected] eller tagga din film med #generationpep och #tillsammans”, skriver de i inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM