Nyheter

Ungdomsgäng tände på fyrverkeri i buss – och krossade rutan

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Ungdomarna betedde sig stökigt på bussen. När de tände på någon form av fyrverkeri fick chauffören nog – och då krossade de rutan.

– Han var ju bedrövad och ledsen, det är ju hans arbetsplats, säger Ulf Bégat, trafikledare på Kreolis.

Under nyårsnatten var det ett ungdomsgäng som befann sig på bussen Gul express som var på väg till Torslanda i Göteborg. Busschauffören, som upplevde situationen som livad och stökig, bad de att lugna sig – annars så ville han inte köra dem. Men istället tände de på någon form av fyrverkeri så att det blev en rökutveckling.

– Sen så fick han nog och tryckte på larmet. När jag kom dit var bussen tom, säger Ulf Bégat som är trafikledare på transportföretaget Keolis.

I samband med att ungdomarna lämnat bussen ska dessutom någon ha tagit nödhammaren och slagit sönder främre dörren för att sedan kasta hammaren mot chauffören.

– Han är en av våra rutinerade chaufförer, han var ju bedrövad och ledsen, det är ju hans arbetsplats. Nu var gränsen nådd, säger Ulf Bégat och fortsätter:

– Han kände uppgivenhet, man respekteras inte för den man är. Han ska ta folk från punkt a till punkt b och så beter man sig så här illa. Det här är dock ett jättevanligt problem, ta vilken fredag som helst.

Enligt Keolis pressansvarige Johan Nordfjäll ska ingen ha skadats och händelsen har polisanmälts.

– Det var en otäck händelse och uppträdande, ingen rolig händelse alls, säger han.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert: