Vänsterpartiet

Förre vänsterpartisten Bo Hammar har avlidit

Av: 

Max Sommerstein

NYHETER

Bo Hammar, tidigare partisekreterare och internationell sekreterare i Vänsterpartiet har avlidit.

Enligt dödsannonsen i Dagens Nyheter dog han måndagen den 5 december och hans före detta maka, socialdemokraten Ylva Johansson uttrycker sin sorg på sociala medier.

Bo Hammar blev 75 år gammal.
Bo Hammar blev 75 år gammal.

Det var på slutet av 1970-talet som Bo Hammar blev partisekreterare och internationell sekreterare i Vänsterpartiet. Under åren 1985 till 1991 var han dessutom riksdagsledamot för partiet, samt ledamot i konstitutionsutskottet.

Han var tidigare gift med socialdemokraten och riksdagsledamoten Ylva Johansson, som skriver om dödsfallet på Instagram:

”Bosse, min tidigare kärlek och make, har gått bort och det är oändligt sorgligt. Våra gemensamma barn, Kim och Lotten har förlorat en älskad pappa.”

Aron Etzler, partisekreterare för Vänsterpartiet:
– Bo Hammar var en del av en viktig och nödvändig förändring av Vänsterpartiet. Han hade en rad framstående positioner i partiet tills han lämnade det. Han kom att kritisera partiets internationella kontakter. I efterhand visar det sig att mycket av den kritiken var riktig, vilket har bekräftats av Vänsterpartiets utveckling, och på senare år närmade sig Bo Hammar partiet igen. Vi hade nära kontakt och kommer att sakna honom.

Bo hammar blev 75 år gammal och avled efter en tid på sjukhus, säger sonen Tet Hammar till Expressen.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vänsterpartiet