Artist häktas misstänkt för rån i Stockholm

En känd svensk artist har häktats misstänkt på sannolika skäl för ett rån i västra Stockholm i mitten på augusti.

Artisten, som nekar till brott, är prisbelönt och en av Sveriges mest spelade på Spotify.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera gärningsmän ha gått in och rånat en butik på bland annat tobak, energidryck och godis.

Den kända artisten häktades på onsdagsförmiddagen av Solna tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för rån.

Artisten är misstänkt för ett rån i västra Stockholm som skedde i mitten på augusti.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska åtta gärningsmän ha gått in i butiken och rånat butiken på bland annat tobak, energidryck och godis. Därefter flydde gärningsmännen platsen på elsparkcykel.

Rånet fångades på övervakningskameror, enligt uppgifter. I samband med rånet ska det ha uttalats dödshot mot personalen.

Han greps på Arlanda flygplats i måndags, kunde Aftonbladet avslöja. Artisten är prisbelönt och har på senare tid varit en av Sveriges mest spelade på Spotify.

Före gripandet var artisten anhållen i sin frånvaro.

Under häktningsförhandlingen i Solna tingsrätt, där artisten var på plats, nekade han till brott och bestred häktningen.

– Han är misstänkt för rån, jag anser att det finns risk för att han kan förstöra utredningen om han är på fri fot, säger kammaråklagare Lotta Karlsson.

”Rånliknande situation”

Exakt hur gripandet gick till är ingenting som Lotta Karlsson vill gå närmare in på.

– Han var anhållen i sin utevaro och polisen fick kännedom om att han var på Arlanda. Exakt hur de fick det kan jag inte svara på, säger Lotta Karlsson.

Chefsrådman Patrik Alm säger att det finns uppgifter om att artisten varit inne i butiken under rånet.

– Vi gjorde en bedömning att han var på sannolika skäl misstänkt för det här rånet. Det finns uppgifter om att han har varit i butiken och där har utförts ett rån, säger Patrik Alm.

Han vill inte gå närmare in på bevisläget.

– Det är förundersökningssekretess på ganska mycket. Men det finns uppgifter om att ett antal personer har varit inne i butiken och tagit med sig saker därifrån. Att det har varit en rånliknande situation, det är uppgifterna vi har fått hittills, säger Patrik Alm.

Häktningsförhandlingen hölls i Solna tingsrätt.
Häktningsförhandlingen hölls i Solna tingsrätt.

Uppgifter: misstänkt för utpressning

Alain Soussi är artistens advokat.

– Han har en annan bild än vad åklagaren har. Han förnekar brott, min klient är otroligt besviken över häktningsbeslutet. Han hoppas att det här utreds så fort det bara går, säger Alain Soussi.

Sedan tidigare är ytterligare två personer häktade i samma ärende.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN