Tonåring misstänkt för mord i Eskilstuna

Av:  TT

Polisavspärrningar efter måndagens skjutvapenmord i Eskilstuna.
Polisavspärrningar efter måndagens skjutvapenmord i Eskilstuna.

En 17-årig pojke har frihetsberövats och begärts häktad misstänkt för måndagens dödsskjutning i området Brunnsbacken i Eskilstuna.

– Vi genomförde efter mordet en brottsplatsundersökning. Vi påträffade spår och vi begärde förtur gällande analys av spåren hos NFC. Och vi fick också förtur. Det här har lett till att en person greps i går, torsdag, misstänkt för mordet. Han är frihetsberövad och skäligen misstänkt, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland, under en pressträff på fredagen enligt Eskilstuna-Kuriren.

Häktningsförhandling hålls troligen i helgen, enligt tidningen.

Det var vid 16-tiden i måndags som polisen larmades av flera personer som hört höga smällar i området. På plats hittades en svårt skadad man i 25-årsåldern, som fördes till sjukhus men vars liv inte gick att rädda.

Enligt Bohman kan måndagens mord inte direkt kopplas till en sedan tidigare pågående konflikt i den kriminella miljön i Eskilstuna.

– Det finns i nuläget ingenting som talar för att det här mordet är kopplat till konflikten. De flesta skjutningar under våren i Eskilstuna har varit kopplade till en och samma konflikt och jag ser inte riktigt att det här mordet är kopplat till den konflikten, säger Christoffer Bohman enligt tidningen.

Publisert: