Lööf och Busch i Twitterbråk om Värnamos gängkrig

Kritiserar KD-ledaren efter utspelet i jultal

Ebba Busch (KD) riktar skarp kritik till hur kommunledningen hanterar gängkrig i Värnamo.

Nu får hon svar från Centerns partiledare Annie Lööf.

– KD styr med C Värnamo kommun sedan decennier, skriver hon på Twitter.

De senaste åren har problemen med gängkrig vuxit kraftigt i den småländska kommunen Värnamo. Problemen togs bland annat upp i P1:s ”Kaliber” nyligen och i det jultal som KD-ledaren Ebba Busch sände via sin Facebooksida på onsdagen tog hon upp ämnet.

Hon riktade också skarp kritik mot hur Centerpartiet, som är med och styr i kommunen, har hanterat frågan.

– På bara ett par år har denna småstad i det svenska hjärtlandet upplevt elva skjutningar och fem sprängdåd och endast ett av brotten har klarats upp, sa Ebba Busch, som även passade på att skicka en känga i centerledaren Annie Lööfs riktning.

– Hon brukade sammanfatta sin politiska linje som Värnamoliberalism. Det begreppet har i dag fått djupare och sannare klangbotten. Följer man den typen av liberalism hamnar man förr eller senare i Värnamos sits. Fler rut-avdrag, marknadshyra, las-reformer och slopad värnskatt. Käckt samlat under sloganen ”Framåt”. Det skapar väldigt lite frihet – när rätt och ordning saknas, sa Busch.

Gemensamt styre

Annie Lööf (C), uppvuxen i just Värnamo, reagerade starkt på talet. På eftermiddagen kommenterade hon kritiken på Twitter och skickade en passning tillbaka till KD när det gällde ansvar i just Värnamo.

– KD styr med C Värnamo kommun sedan decennier. Det har varit borgerligt, allians-C-styrt sedan Värnamo blev stad på 70-talet. Med Värnamoliberalism, eller Gnosjöanda, så är det just samverkan mellan kyrkorna, civilsamhälle och kommunerna. Med det hade lokala KD kunnat berätta!, skriver hon på Twitter.

Publisert: