Värnamo

Lööf och Busch i Twitterbråk om Värnamos gängkrig

Kritiserar KD-ledaren efter utspelet i jultal

Av: 

Jonas Månsson

NYHETER

Ebba Busch (KD) riktar skarp kritik till hur kommunledningen hanterar gängkrig i Värnamo.

Nu får hon svar från Centerns partiledare Annie Lööf.

– KD styr med C Värnamo kommun sedan decennier, skriver hon på Twitter.

De senaste åren har problemen med gängkrig vuxit kraftigt i den småländska kommunen Värnamo. Problemen togs bland annat upp i P1:s ”Kaliber” nyligen och i det jultal som KD-ledaren Ebba Busch sände via sin Facebooksida på onsdagen tog hon upp ämnet.

Hon riktade också skarp kritik mot hur Centerpartiet, som är med och styr i kommunen, har hanterat frågan.

– På bara ett par år har denna småstad i det svenska hjärtlandet upplevt elva skjutningar och fem sprängdåd och endast ett av brotten har klarats upp, sa Ebba Busch, som även passade på att skicka en känga i centerledaren Annie Lööfs riktning.

– Hon brukade sammanfatta sin politiska linje som Värnamoliberalism. Det begreppet har i dag fått djupare och sannare klangbotten. Följer man den typen av liberalism hamnar man förr eller senare i Värnamos sits. Fler rut-avdrag, marknadshyra, las-reformer och slopad värnskatt. Käckt samlat under sloganen ”Framåt”. Det skapar väldigt lite frihet – när rätt och ordning saknas, sa Busch.

Gemensamt styre

Annie Lööf (C), uppvuxen i just Värnamo, reagerade starkt på talet. På eftermiddagen kommenterade hon kritiken på Twitter och skickade en passning tillbaka till KD när det gällde ansvar i just Värnamo.

– KD styr med C Värnamo kommun sedan decennier. Det har varit borgerligt, allians-C-styrt sedan Värnamo blev stad på 70-talet. Med Värnamoliberalism, eller Gnosjöanda, så är det just samverkan mellan kyrkorna, civilsamhälle och kommunerna. Med det hade lokala KD kunnat berätta!, skriver hon på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Värnamo

Värmdö

Ebba Busch

Centerpartiet

Annie Lööf