L-toppen: Oseriöst, ovärdigt och dumt av Annie Lööf

Juno Blom kritiserade Centern i Aktuells sändning.
Juno Blom kritiserade Centern i Aktuells sändning.

Att Liberalerna pekas ut som ansvariga av Centerpartiets Anne Lööf för att ta Sverige mot ett extraval, menar partisekreteraren Juno Blom är ovärdigt.

– Det är både oseriöst och dumt, sa hon i kvällens Aktuellt.

Liberalernas partisekreterare Juno Blom kommer med hård kritik mot Annie Lööfs och regeringens erbjudande att omförhandla Januariavtalet.

Blom menar att Liberalerna redan innan misstroendeförklaringen sökte kontakt med Vänsterpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna för att hitta en gemensam lösning för att undvika det rådande läget.

– Vi har varit otroligt konstruktiva utan någon respons, sa Juno Blom (L) i Aktuellt.

– Det här är både oseriöst och ovärdigt, sa Liberalernas partisekreterare angående Annie Lööfs påstående om att Liberalerna förmodligen tar Sverige mot ett extraval när Liberalerna inte vill gå med på att omförhandla Januariavtalet.

Förutsättningarna för att genomföra Januariavtalet föll i samband med misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven (S) menar Blom. Någonting hon säger att de förankrat i partiet, för att kunna ge sina väljare ett tydligt svar på var man står i frågan.

– När inte Centerpartiet har gjort det så är det klart att dom har ett jättebehov av att lägga det ansvaret på Liberalerna.

– Jag måste säga att de och vi hade alla möjligheter att lösa ut det här i förväg, då fanns det inget intresse. Då får man också ta det ansvaret och komma med ett tydligt svar på hur en regering ska kunna tillträda, sa Juno Blom (L).

Hon menar vidare att det är både oseriöst och dumt av Centerpartiet att nu vilja ha en dialog och sedan säga att det är L som bär ansvaret för att ta Sverige mot ett extraval.

Publisert:

LÄS VIDARE