Varnar för falska provtagningsförsök i Björklinge

Uppsala vatten varnar boende i Björklinge för personer som säger sig vilja ta vattenprover i deras hem.

Personerna uppger att de kommer från företaget, vilket de inte gör.

Uppsala Vatten skriver i ett inlägg på sociala medier att deras personal och underentreprenörer alltid presenterar sig med namn, och att man inte ska släppa in någon som säger sig vara från företaget men som inte kan identifiera sig. ”Det här gäller även om mötet är bestämt sedan tidigare via telefon eller brev”, skriver företaget.

Den som känner minsta tvekan kring om en person verkligen representerar Uppsala Vatten eller inte kan även höra av sig till kundtjänst för verifiering, uppmanar företaget som känner till flera fall där kunder fått besök av okända personer som sagt att de ska ta vattenprover. En del har även fått höra att det är fel på vattenröret under deras hus och att de ska lägga pengar på att hyra en maskin för att fixa problemet, enligt boende som Upsala Nya Tidning pratat med.

I onsdags utfärdades ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, om att misstänkta föroreningar hittats i dricksvattnet i Björklinge, liksom i Skuttunge och Läby. Sedan dess har boende uppmanats att inte dricka eller laga mat med kranvattnet eftersom föroreningarna inte går att koka bort.

Uppsala Vatten varnar för bedragare.
Uppsala Vatten varnar för bedragare.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN