Kungsbacka

”Hammarkvinnan” misstänks för Kungsbackamordet

Av: 

Mira Micic

Niklas Eriksson

NYHETER

En kvinna i 50-årsåldern anhölls natten mot onsdag misstänkt för att ha mördat en äldre kvinna i Kungsbacka.

Samma kvinna ska två dygn tidigare ha gått bärsärkagång med en hammare i trafiken på E6:an, enligt uppgift till Aftonbladet.

Vid 14-tiden i tisdags larmades polis till en bostad i Kungsbacka där en äldre kvinna hittades död. Polisen inledde direkt en förundersökning gällande mord på grund av omständigheter ”i och utanför huset”.

På onsdagsmorgonen bekräftades att den 73-åriga kvinnan bragts om livet.

Då satt redan en kvinna i 50-årsåldern anhållen misstänkt för mord. Den misstänkta kvinnan hämtades till förhör på tisdagskvällen och anhölls efter att ha blivit hörd som skäligen misstänkt för mord.

Den misstänkta kvinnan ska så sent som i söndags ha frihetsberövats av polisen vid en annan uppmärksammad händelse. Kvinnan som nu misstänks för Kungsbackamordet ska då ha gått med en hammare mitt på E6:an, enligt uppgift till Aftonbladets.

Vid 14.15 på söndagen larmades polisen till E6 i höjd med Kållered, söder om Göteborg, efter att en mindre krock följts av ett bråk – en kvinna skulle då ha jagat en annan person med hammare mitt på vägen.

– Bråket ska, enligt en inringare, slutat ganska fort och nu går personen med hammaren mitt på vägbanan på motorvägen, sa Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i region väst, då.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Kungsbacka

ÄMNEN I ARTIKELN

Kungsbacka

Polismyndigheten