Mordet på Lisa Holm

Lisa Holms mördare misshandlad i fängelset

Av: 

Joakim Magnå

NYHETER

Nerijus Bilevicius, som avtjänar livstid för mordet på 17-åriga Lisa Holm, har attackerats i fikarummet i fängelset, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mördaren ska ha fått hett vatten kastat i ansiktet.

Med anledning av händelsen har han placerats avskild från övriga intagna.

Den misstänkta misshandeln inträffade på måndagsmorgonen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Nerijus Bilevicius fått hett vatten kastat i ansiktet.

Nerijus Bilevicius avtjänar sitt straff på avdelningen för sexualbrottslingar på anstalten Norrtälje. Attacken uppges ha skett i fikarummet med flera andra fångar närvarande.

För att utreda händelseförloppet och hans eventuella inblandning bedömer anstalten att han ska hållas avskild från de övriga intagna, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Lagen tillåter att en fånge hålls avskild i upp till fyra dagar, om det anses nödvändigt för att exempelvis utreda en incident.

Mördades sommaren 2015

Lisa Holm försvann och mördades den 7 juni 2015. Hon överfölls då hon lämnade kafét där hon arbetade i byn Blomberg på Kinnekulle.

Nerijus Bilevicius frihetsberövades tillsammans med sin bror och hustru i samband med att Lisa Holms kropp hittades fem dagar senare.

Brodern och hustrun friades från anklagelserna. Den i dag 36-årige Nerijus Bilevicius åtalades – och dömdes först i tingsrätten och sedan i hovrätten till livstids fängelse för mord.

LÄS OCKSÅ:

Mordet på Lisa Holm – detta har hänt
TV Se Aftonbladets minidokumentär

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Lisa Holm

Nerijus Bilevicius

Våldsbrott

Norrtälje

Kinnekulle