Försvunne Moath återfunnen – hittades i skogen

Den försvunna mannen heter Moath och är 20 år gammal, omkring 170 cm lång, smal och beskrivs som spänstig.
NYHETER

Polisen: Är efter omständigheterna i god vigör

Moath, 20, försvann under torsdagen från ett gruppboende i Eksjö.

Polisen har sedan dess sökt febrilt efter den unge mannen.

På lördagseftermiddagen återfanns han i skogen cirka 7 kilometer från gruppboendet av försvarsmaktens helikopter.

”Han var nerkyld men vid medvetande” skriver polisen på sin hemsida.

Det var klockan 13.57 på torsdagen som polisen fick in en anmälan om att en funktionsnedsatt man i 20-årsåldern försvunnit från ett gruppboende i Eksjö.

Moath sågs senast vid gamla halkbanan på Kisavägen vid 12.30-tiden på torsdagen och polisen har därefter sökt honom på olika sätt och platser.

– Vi har även fattat beslut om så kallad räddningstjänst, vilket innebär att vi kan ta in den hjälp som behövs, sa Thomas Agnevik vid polisens ledningscentral på fredagen.

Sökt i två dagar

En stor polisinsats, inklusive försvarsmakten med två militärhelikoptrar och en tankbil, deltog i sökandet, liksom Missing People och hemvärnet.

Då Moath har autism vädjade polisen om allmänhetens hjälp.

– Då han har en funktionsnedsättning kan pojken lätt bli stressad och då gå och gömma sig har personalen berättat. Kolla därför gärna era olåsta uthus och bodar. Det kan rädda livet på den här pojken, förklarade Thomas Agnevik.

Hittades i skogen

Inledningsvis var spåren efter Moath få men under lördagseftermiddagen meddelade polisen att han anträffats av försvarsmaktens helikopter i skogen – cirka 6,5 kilometer från boendet.

Han var nerkyld men vid medvetande och var efter omständigheterna i god vigör skriver polisen på sin hemsida. Moath har förts till sjukhus för vård.