Amputerad fot blev oväntad nätkändis

Foto: Instagram
Foten har fått många följare på Instagram.
NYHETER

När Kristis fot amputerades valde hon att be om att få behålla den – för att kämpa för cancerbehandling.

– Läkaren trodde att jag skämtade, säger hon till ABC13.

Det var i april förra året som Kristi Loyall var tvungen att amputera sin fot som en del av hennes cancerbehandling. Allting började med att hon kände en smärta i sin lilltå en dag för flera år sedan.

Hon hittade till sist en knöl på sin fot – och det visade sig handla om cancer. Och läkarna rekommenderade att foten skulle amputeras.

– Först trodde jag att mitt liv var över, säger Kristi till ABC13.

Foto: Instagram
Kristi tar med sig foten lite varstans.

Betydelsefullt beslut

När amputationen var genomförd bestämde hon sig för att fråga läkaren något oväntat. Han trodde att hon skämtade, men Kristi var seriös – hon bad helt enkelt om att få behålla foten efter att operationen var genomförd.

Det visade sig bli väldigt betydelsefullt.

– Efter att jag fick foten tillbaka har jag blivit mer positiv. Jag var pessimistisk, men det här förändrade min livsattityd, säger hon.

Nu har foten fått sitt eget liv på nätet. Kristi tar med sig den lite överallt, och lägger upp foton på Instagram på det hon kallar för sin ”cancerfot”. Och det gör hon med ett enda mål – nämligen att samla in pengar till cancerforskning via hennes Gofundme-insamling.

Foto: Instagram
Hunden Nova är lite för sugen på att bita i foten, berättar Kristi.

”Trodde jag skämtade”

På det sociala nätverket har hennes fot fort fått väldigt många följare. Men ett litet problem har det hela fört med sig – det är svårt att hålla hunden Nova från att jaga rätt i foten.

Annars lever Kristi ett positivt liv idag, berättar hon för ABC13.

– Läkaren trodde först att jag skämtade när jag bad om att få behålla foten. Men ett av mina viktigaste sätt att kunna bli återställd är att hantera situationer med humor, säger hon.