Falska bilder från orkanen sprids i sociala medier

Foto: Twitter
Just nu delas en falsk bild på Houstons flygplats.
NYHETER

En bild på en översvämmad flygplats i Houston delas just nu i Sociala medier. Men se upp med att sprida den vidare – den är falsk.

Regnovädret som stormen Harvey fört med sig till de sydöstra delarna av den amerikanska delstaten Texas beskrivs som katastrofalt. Översvämningarna och den kraftiga vinden har förstört allt i sin väg och många har delat med sig av bilder på förödelsen i sociala medier.

Flera Twitter-konton, exempelvis Breaking News Live har delat en bild på en flygplats där flygplanen som står på marken knappt syns på grund av den stigande vattennivån. Bilden uppges vara tagen i Houston, skriver The Mirror.

Foto: Twitter
Se upp med vad du delar vidare. Den här bilden är manipulerad och delas tillsammans med falsk fakta.

Strax därefter meddelade man att bilden var falsk och Breaking News Live skrev att de tagit bort Tweeten då de blivit informerade om att den var falsk och varnade dessutom från att dela vidare bilder som dessa utan att kontrollera fakta.

Enligt The Mirror kommer bilden egentligen från webbsidan Climate Central och är en projektion på hur flygplatsen LaGuardia i New York skulle se ut om vattennivån höjdes med 1,5 meter. Men bilden har inte bara spridits med fel fakta, den har också manipulerats ytterligare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Texas

Houston

Twitter