Här sjunger hela Sverige in våren

Över 700 personer bidrog till digital valborgskör

Valborgsfirandet är i stort sett inställt. I alla fall som vi känner igen det.

Sveriges Radio P2 har gjort det bästa av situationen, och låtit över 700 lyssnare sjunga in Otto Lindblads klassiska ”Längtan till landet”.

– På grund av coronapandemin är många valborgsfiranden inställda, och många körer har inte kunnat ses på länge. Många har hört av sig till oss på P2 och varit ledsna över det, säger Sveriges Radio P2:s Ellen Nordin.

Efter en tids fundering bestämde de sig för att sätta ihop en digital valborgskör. Totalt skickade 707 lyssnare in videoklipp på när de sjunger Otto Lindblads Längtan till landet (Vintern rasat).

– Vi visste inte riktigt hur många som skulle engagera sig. Vi hoppades på 100 i alla fall, säger Ellen Nordin som är en av dem som klippt ihop videon.

Hela Sverige sjunger i P2:s valborgskör

Succé på Facebook

Flera redaktioner har arbetat för att sätta ihop kören. På onsdagskvällen var pillandet och klippandet äntligen klart.

– Det har varit flera tidiga morgnar och sena kvällar. Jag har drömt om det på natten och vaknat tidigt. Men det känns fantastiskt kul att det är klart. Det blev väldigt fint, och det märker vi på gensvaret. Det är otroligt många som blivit berörda, säger Ellen Nordin.

P2 publicerade klippet på sin Facebooksida på torsdagsmorgonen och det har i skrivande stund över 250 000 visningar och över 3 700 gilla-markeringar.

– Det är något sorts all time high tror jag. Det är jättekul att P2 kan nå ut brett, säger Ellen Nordin.

Publisert:

LÄS VIDARE