Värnhem

Utpekad svartuthyrare blir av med kontrakt

Av: 

Aftonbladets lokalredaktion

NYHETER

En sexrummare nära Värnhemstorget i Malmö har varit under luppen en tid. Orsaken är anklagelser om att hyresgästen, en 40-årig flerbarnsfar, haft den som kassako i flera år med hjälp av omfattande svart andrahandsuthyrning, rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra.

Hyresgästen själv hävdar att han inte alls hyrt ut i andra hand. Däremot har han tre inneboende, för att få hjälp att betala hyran. Han menar också att han och familjen behöver lägenheten, trots att han är gift utomlands och delvis också bor och jobbar där.

”Bostadskollektiv”

Hyresvärden, Malmös kommunala bostadsbolag MKB, har beslutat riva kontraktet, som 40-åringen haft sedan 2011. Man menar att mannen i flera år hyrt ut svart i andra hand och att det funnits ett antal andrahandshyresgäster, i form av ett kollektiv. Den olovliga uthyrningen kan ha pågått i mer än fem år.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om fallet. Då uppgav personer som bodde i lägenheten att de hyrde i andra hand och att det då bodde sex personer där. Var och en betalade 4 500 kronor i månaden till 40-åringen – totalt 27 000 kronor per månad. MKB:s hyra var 13 500 kronor per månad – mindre än hälften. Det skulle ge en vinst på 174 000 kronor för 40-åringen på bara ett år – skattefritt.

Enligt Hem & Hyra drev Hyresgästföreningen tidigare ett fall mot mannen, gällande överyra från andrahandshyresgästerna. Det slutade med att parterna förlikades utanför domstol och MKB var inte underrättade.

Nu har organisationen bytt fot och företräder mannen för att hjälpa honom att få behålla kontraktet hos MKB , uppger tidningen.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Anklagas för åratal med svartuthyrning - kontraktet rivs

Tips på Malmöpärlor visas i utomhusguide

ÄMNEN I ARTIKELN

Värnhem

Malmö

MKB

Hyresgästföreningen

Hus och hem