”Nu känner vi oss inte trygga här längre”

Av:  TT

Linda väcktes av explosionen.

Hennes son berättar att det först hördes ett krasande ljud ute i trapphuset.

Sedan slets lägenhetens dörr upp av smällen.

Strax efter klockan tre i morse väcktes de boende i hyreshuset i Almgården av en kraftig explosion i trapphuset.

– Min man sade att de hade sprängt dörren till vår lägenhet. Den bara flög upp och är helt förstörd, så vi kan inte ens låsa längre. Det är en stor spricka i väggen och en massa saker är förstörda här, säger Linda, som bor alldeles intill porten som sprängdes, till TT.

Sonen väcktes

Familjens son sover i det rum som ligger närmast trapphuset. Han berättade för sin mamma att han först väcktes av ett krasande läte, som att något gick sönder. Därefter kom en kraftig explosion och det var rök överallt.

– Han ska inte behöva vara med om något sådant här, han är bara åtta år. Och vår dotter är sju år. Hon vaknade också och blev jätterädd. Det som är jobbigast är att barnen är så oroliga. De undrar om det kommer att hända igen och om vi kan bo kvar, säger Linda.

Väggen bortsprängd

Vid entrén utanför familjens lägenhet ligger en bit av husväggen på marken, bland damm, grus och glassplitter.

– Det ser helt overkligt ut. Dessutom har hissen gått sönder och det är hål i taket i källaren. Så det var en jättekraftig smäll, det kan inte ha varit någon liten bomb.

Linda förstår inte varför någon vill spränga sönder deras hus. Så vitt hon vet finns det ingen hotbild mot någon av grannarna.

– Det är trevliga och ordentliga människor som bor här, ingen i trappen skulle kunna vara inblandad i något. Vi har vanliga normala jobb och vill bara kunna känna oss trygga i vårt eget hem. Men nu känner vi oss inte trygga här längre.

Få bästa kollen – följ Aftonbladets nyhetsmejl!
Läs mer: Senaste nyheterna från Malmö
Publisert:

LÄS VIDARE