Publicerad:
Uppdaterad:

Ytterligare ett fartyg beslagtaget av Iran

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hormuzsundet skiljer den Arabiska halvön från Iran.
Foto: TT
Hormuzsundet skiljer den Arabiska halvön från Iran.

Irans revolutionsgarde har beslagtagit ett fartyg i Hormuzsundet i Persiska viken, enligt Reuters som hänvisar till den halvstatliga iranska nyhetsbyrån Isna.

Det är inte känt vem eller vilka som äger fartyget men dess besättning på 11 personer har tagits om hand av lokala myndigheter, enigt Isna. Lasten ska bestå av 250 000 liter diesel, som enligt Iran var på väg att smugglas till Förenade Arabemiraten.

Irans ingripande mot fartygstrafiken i Hormuzsundet är det andra den här månaden. För drygt en vecka sedan bordades och beslagtogs ett annat fartyg vars besättning på tolv personer från Filippinerna greps.

Sedan tidigare är den svenskägda tankern Stena Impero under iransk kontroll efter att det beslagtogs i juli. Delar av besättningen släpptes för två veckor sedan då representanter för ägaren Stena Bulk mötte upp i Dubai.

När själva fartyget släpps är oklart, men Iran uppgav för en tid sedan att man skulle påskynda den juridiska processen mot fartyget. Beskedet kom lite mer än en vecka efter att ett beslagtaget iranskt fartyg fick lämna Gibraltar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN