Polisen bodde granne med misstänkta dubbelmördaren

Det tog 16 år innan morden på Mohamed, 8, och Anna-Lena, 56, kunde lösas.

Nu visar det sig att den polis som ledde utredningen i flera år – Nils Ahlberg – bodde granne med den misstänkta mördaren Daniel Nyqvist.

– Det är helt otroligt att han bodde så nära, säger spaningsledaren till Expressen.

Det var morgonen den 19 oktober 2004 som det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping ägde rum och Mohamed Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56, knivhöggs till döds på öppen gata. Redan från första dagen kopplades polisen Nils Ahlberg in och under flera år var han spaningsledare för fallet.

Nu visar det sig att han under utredningen har bott granne med Daniel Nyqvist, 37, som erkänt morden, skriver Expressen.

– Det är ett helt otroligt sammanträffande. Märkligt sammanträffande. Det var märkligt att han bodde så nära och vi har letat efter honom under så många år, säger Nils Ahlberg till tidningen.

Nils Ahlberg.
Nils Ahlberg.
Huset där Daniel Nyqvist har bott.
Huset där Daniel Nyqvist har bott.

Vid tiden för mordet bodde Daniel Nyqvist hos sina föräldrar. Han flyttade till hyreshuset i Nils Ahlbergs bostadsområde några år senare, enligt Nils Ahlberg. Och där ska han ha bott sedan dess. Spaningsledaren har aldrig sett eller mött den misstänkte dubbelmördaren i området, som Ahlberg beskriver som lugnt.

Däremot tror han att Daniel Nyqvist visste vem han var.

– Ja, det gjorde han säkert. Jag var som du vet mycket i massmedia, säger Nils Ahlberg.

Daniel Nyqvist har erkänt dubbelmorden och under onsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Publisert:

LÄS VIDARE