Chile

Tusentals nya coronafall i Chile

Av: 

TT

En patient med andningsproblem får hjälp av en vårdarbetare på ett sjukhus i Chiles huvudstad Santiago. Bilden är tagen i fredags.

Foto: Esteban Felix/AP/TT

NYHETER

Ytterligare nästan 7 000 personer har bekräftats smittade av det nya coronaviruset i Chile. Landets nya hälsominister tror situationen förbättras först i augusti.

Chiles regering kommer att lägga till fall som troligtvis orsakats av covid-19 till den officiella dödssiffran, meddelar landets nya hälsominister Enrique Paris.

Han tillträdde i helgen sedan föregångaren Jaime Mañalich fått mycket kritik från bland andra oppositionspolitiker och medicinska experter.

I en intervju med tidningen La Tercera säger Paris att han tror att coronasituationen kommer att vara som värst i juni.

– De två första veckorna i juli tror jag att vi kommer att få se höga tal. Jag tror att först i augusti, om Gud vill, så kommer vi se ansträngningarna från karantänen bära frukt, om människor följer dem, säger han.

Trots att hela huvudstaden Santiago sattes i karantän för en månad sedan har antalet nya fall av smittade ökat kraftigt. Sedan i fredags är städerna Valparaiso och Viña del Mar också nedstängda.

Chile har officiellt drygt 3 300 dödsfall, och nästan 175 000 bekräftat smittade. Men enligt journalistnätverket Ciper har Chile uppgett för Världshälsoorganisationen att det verkliga dödstalet egentligen är över 5 000.

PODD Nivette Dawod: Dödsfallen kan vara mycket högre

Iran är det land i Mellanöstern som drabbats hårdast av corona och den kurva man lyckats plana ut tidigare verkar nu ha stigit till nästan lika höga nivåer som det var i mars. Varför drabbas Iran av en andra våg, vad betyder det för övriga länder i världen och vad kommer hända i landet framöver? Det här tar vi upp i dagens Aftonbladet Daily.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Hälsominister byts ut i hårt drabbade Chile

ÄMNEN I ARTIKELN

Chile

Coronaviruset

Sydamerika