Försvunnen 17-åring konstaterad död

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adam Ihse/TT
Ett skogsområde utanför Uddevalla spärrades av i samband med sökandet efter den 17-åriga flickan. Arkivbild.

Den 17-åriga flicka från Uddevalla som varit försvunnen i två veckor är död.

– Polisen har hittat en kroppsdel, säger kommenderingschefen Lars Eckerdal till TT.

Flickan misstänks ha blivit mördad. Enligt polisen innebär fyndet, som gjordes under torsdagskvällen, att det är uteslutet att hon hittas vid liv.

– Med hänsyn till förundersökningen kan jag inte gå in på vad som har hittats eller hur, säger polisens kommenderingschef Lars Eckerdal.

Polisen kommenterar inte heller var kroppsdelen hittades eller vad som ledde fram till upptäckten.

Flickan anmäldes försvunnen söndagen den 17 november. Den sista bekräftade observationen av henne gjordes i centrala Uddevalla på torsdagen samma vecka.

Häktad nekar

En 22-årig man i flickans närhet sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till brott.

TT: Vad säger den misstänkte efter fyndet?

– Jag kommer inte gå in på det över huvud taget. Jag kan konstatera att vi fortsätter brottsutredningen med oförminskad styrka och vidtar de utredningsåtgärder som vi behöver göra, säger Lars Eckerdal.

Mannen förhördes på torsdagskvällen. Advokat Beatrice Rämsell, som försvarar den misstänkte, säger till tidningen Bohusläningen att hennes klient inte ändrat inställning:

– Det har han inte gjort, han förnekar alltjämt anklagelsen.

Redan innan fyndet gjordes uppgav polis och åklagare att misstankarna mot den häktade mannen hade stärkts efter uppgifter i förhör och resultat av tekniska undersökningar.

Omkring 500 förhör har hållits i utredningen och en rad platser och föremål har undersökts, bland annat den misstänktes lägenhet och en mindre svart suv som tagits i beslag.

Minnesstund på lördagen

Frivilligorganisationerna som deltagit i sökandet avbryter nu arbetet.

– Vi har haft en avstämning med polisen och vi kommer att kalla tillbaka de patruller vi har ute idag, säger Anders Forsberg, operativ chef för Missing People, till SVT Nyheter Väst.

Även FIKK ställer in sökandet. FIKK:s operative chef Daniel Brodin säger till SVT att de två organisationerna förebereder en minnesstund på lördagen, tillsammans med Uddevalla kommun.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla