Då drar höstkylan in över Uppsala

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Längtar du efter stickade koftor, sjalar och rejälare skor?

Då kan det vara dags att rota fram dem igen.

För snart faller temperaturen i Uppsala.

Uppsala brandförsvar avråder fortfarande från eldning efter flera veckor med varmt och soligt väder.

Men snart vänder det.

– Den här varma luften är på väg bort nu under helgen och redan nu under fredagseftermiddagen så är svalare luft på väg och det kommer mulna på, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Regn och lägre temperaturer

Under natten till lördag väntar kraftigt regn och åska dra in över Uppsala län.

– Det kan komma större regnmängder och mullra en del, säger meteorologen.

Under morgonen klarnar det sedan upp. Då blir det lite småblåsigt, ganska soligt och varmt med temperaturer kring 25 grader, enligt prognosen. Utmed kusten kan det även bli några grader varmare.

Och då gäller det för solfantaster att njuta av värmen! För efter en regnig kväll och ännu en blöt natt på fler håll i länet så sjunker sedan temperaturen.

– Under söndagsdygnet har den här varmare luften tryckts undan och vi landar på runt 20–21 grader med varierad molnighet. Det blir också lite blåsigt i och med att den här svalare luften håller på att ta över. Det blir friska till hårda vindbyar.

Stora solchanser

Trots en ganska molnig söndag ser veckan ut att avslutas med sol söndag kväll. Och även nästa vecka ser de goda solchanserna ut att hålla i sig, även om vi då går mot mer badkrukeväder.

– Nästa vecka kommer vi ha betydligt lägre temperaturer än vi sett de senaste veckorna. Det blir mellan 15 och 20 grader, en del regnskurar och nordliga till nordvästliga vindar, säger meteorologen.

Först i början av september ser det ut att slå om.

– Men det är ganska långt kvar tills dess så det kan ändras. Men då ser det ut att kunna bli runt 20 grader, vilket är varmt för att vara september.

Publicerad:

LÄS VIDARE