Uppsala

Villa vid golfbana toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Golfintresserade var kanske inne på Hemnet extra mycket förra veckan.

Villan som klickade mest ligger i alla fall inte långt ifrån en golfbana.

På topplistan hittar vi även ett 1800-talstorp och ett par villor med pool i Uppsala.

Lörsta Sandberget, Uppsala
Lörsta Sandberget, Uppsala

1. Söderby, Uppsala

Pris: 3 995 000 kronor. Antal klick: 9 766. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden byggdes 2006 och ligger i utkanten av Uppsala, intill en golvbana och skidspår 15 minuter från Uppsala centrum. Huset som är på 145 kvadratmeter rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan finner vi ett vardagsrum, ett kök med plats för matgrupp, två sovrum, tvättstuga och badrum med dusch. En trappa upp finns ett sällskapsrum, ytterligare två sovrum och en toa. På altanen finns även en bubbelpool för lata dagar.

Storvreta, Uppsala

2. Storvreta, Uppsala

Pris: 4 490 000 kronor. Antal klick: 7 622. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den näst mest klickade bostaden ligger norr om centrala Uppsala, fem minuter från tågstationen i Storvreta. Huset byggdes 1982 och har renoverats löpande under åren. I dag rymmer de 135 kvadratmeterna fem rum, fördelat på 1,5 plan. På entréplan finner vi ett sovrum, kök med matplats, badrum med dusch, vardagsrum med utgång till uterum och pooldäck samt tvättstuga med groventré. En trappa upp finns ytterligare ett sovrum och ett badrum med badkar. På tomten som sträcker sig över drygt 1 400 kvadratmeter finns även en gäststuga och garage.

Almunge, Uppsala

3. Almunge, Uppsala

Pris: 4 475 000 kronor. Antal klick: 7 320. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den tredje mest klickade bostaden hittar vi 40 minuter med bil från centrala Uppsala, nära Södersjön i Almunge. Huset ligger lantligt, med ett litet torp som enda granne. Huset är från 1918, med en tillbyggnad från sekelskiftet. I dag rymmer bostadens 186 kvadratmeter sex rum. På tomten som sträcker sig över hela 2,2 hektar finns även en pool med soldäck, en lada, gäststuga om nio kvadratmeter och ett lusthus.

Norby, Uppsala

4. Norby, Uppsala

Pris: 5 975 000 kronor. Antal klick: 6 798. Mäklare: Widerlöv&Co.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger i de äldre delarna av Norby, alldeles intill Stadsskogen och Uppsalas första temalekpark, Vallarparken. Huset som byggdes 1965 är på drygt 100 kvadratmeter, med en biarea på 80 kvadratmeter. Det rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett kök, vardagsrum med eldstad och stora fönsterpartier, ett sovrum och ett badrum med dusch. En trappa upp finns två sovrum till, ett allrum med klädkammare och en toalett. I källaren finns ett hobbyrum, flera förråd, matkällare, tvättstuga och duschrum och bastu. På tomten som sträcker sig över 1 266 kvadratmeter finns två garage.

Vattholma, Uppsala

5. Vattholma, Uppsala

Pris: 1 895 000 kronor. Antal klick: 6 369. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den sista bostaden på listan finner vi på en lummig tomt, inte långt från inspelningsplatsen för Astrid Lindgrens ”Madicken”. Huset ligger 20 minuters bilresa från centrala Uppsala och byggdes på 1800-talet. I dag är det på 75 kvadratmeter, fördelat på fyra rum, varav två används som sovrum. I huset finner vi vackra golvtiljor, spröjsade fönster med dekorativa beslag, höga golvsocklar, ett renoverat kök och en ny täljstenskamin. I trädgården finns ett växthus, en friggebod och en nyligen borrad vattenbrunn.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

LÄS VIDARE

"Som bostadssökande tjej får man räkna med sexuella inviter"

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Hemnet

Bostadsförmedlingen