Kraftig bussbrand i Malmö

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En buss har brunnit kraftigt på Västra Varvsgatan i Malmö.

Bussen ska ha varit tom och chauffören klarat sig oskadd.

– Branden ska troligtvis ha startat inne i bussen. Än så länge vet vi inte hur, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

Larmet kom in klockan 13.21. Bilder från Västra Varvsgatan i Malmö visar att bussen brann mycket kraftigt. Tjock rök syntes på långt håll.

Det är en gasdriven linjebuss, uppger Skånetrafikens presstjänst.

– Bussen var utan passagerare. Det var vid en vändplats, så den hade inga passagerare när branden började. Det var chauffören som lade märke till att det kom rök från motorn. Så ringde han vår trafikledning och 112, säger Theresia Swanholm på Skånetrafikens pressjour.

”Brann väldigt kraftigt”

Snart fattade bussen eld.

– Först kom det rök, sedan kom det lågor, och så brann det. Polis och brandbil kom ganska fort, men en sådan buss brinner också ganska fort, säger Theresia Swanholm på Skånetrafiken.

Björn Atlason såg från sitt kontorsfönster i Västra hamnen att det brann, och trodde först att det var en brand i något bostadshus. Sedan gick han ner och fångade bussbranden på film.

– Den brann ju väldigt kraftigt i och med att det är en biogasbuss. Brandkåren var där väldigt snabbt, säger Björn Atlason i Aftonbladet TV.

Polisen har varit på plats och upprättat avspärrningar kring bussen, och bistått räddningstjänsten.

Vid 14.03 uppgav polisen att bussen fortfarande brann. Den var tom på passagerare och inte heller chauffören ska ha kommit till skada.

”Ska inte jämföra”

I mars exploderade en SL-buss i centrala Stockholm och en busschaufför skadades. Precis som hos Skånetrafiken var den bussen gasdriven, vilket ledde till en stor debatt.

– Jag tror inte man ska jämföra de två händelserna, men naturligtvis följer vi alla procedurer och följer upp detta och vad orsaken har varit, för att se hur man undviker något liknande framöver, säger Theresia Swanholm på Skånetrafiken.

Buss brinner på Västra Varvsgatan i Malmö.
Foto: Läsarbild
Buss brinner på Västra Varvsgatan i Malmö.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE