Troféjägare krossades till döds av elefant

1 av 2 | Foto: Facebook
Theunis Botha

avJonna Claesson

NYHETER

I helgen dog en sydafrikansk jägare under en jakt i ett viltreservat. Mannen krossades av elefanten, som föll över honom när den blev skjuten, skriver brittiska Telegraph.

Theunis Botha, 51, var en uppskattad jägare som tog den europeiska drevjakten till Sydafrika. Han var specialist på att jaga leopard med sina hundar och var ofta i USA för att hitta rika människor som kunde delta i hans troféjakter.

Men i fredags hände någonting oväntat. När Theunis ledde en jaktgrupp för sportjakt i ett viltreservat, hamnade han och hans klienter i mitten av en avelsbesättning elefanter, säger Zimparks talesman Simukai Nyasha till brittiska Telegraph.

”Stormades av elefant”

Plötsligt började tre av elefantkossorna jaga jägarna och Theunis Botha avfyrade ett skott för att skrämmas, men det han inte såg var att en fjärde elefant kom från sidan och stormade gruppen. Elefanten lyfte upp Theunis med sin snabel och blev strax därefter skjuten av en av jägarna och föll ihop, ovanpå Theunis, som krossades av elefantens tyngd och avled.

Under lördagen skrev hans fru Carike Botha om dödsbeskedet på parets gemensamma Facebook och Theunis Bothas kropp fördes till Hwange Colliery sjukhus där han sörjdes av sina jaktkompisar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sydafrika

Jakt