Gare du Nord i Paris utrymdes – larm om farliga män

avJoakim Magnå, Niklas Eriksson

NYHETER

Centralstationen Gare du Nord i Paris utrymdes under natten mot tisdagen.

Polisen sökte efter tre efterspanade och förmodat farliga män som ska ha setts på ett tåg med över 200 personer ombord.

Ett massivt polisuppbåd med förstärkningsvapen var på plats.

1 av 2 | Foto: REUTERS

På bilder i bland annat Le Parisien syns hur beväpnad polis med hjälmar och sköldar sitter på huk utanför ingångar till tågstationen Gare du Nord. Filmer visar även hur polisen skyndar på människor att lämna byggnaden.

Insatsen började vid 23-tiden, enligt Le Parisien. Polisen bekräftade att någon sorts insats pågick på Twitter. Vid midnatt anlände polisens insatsstyrka.

Misstänkta för terrorism

Omständigheterna är oklara men Le Parisien rapporterar att polisen sökte efter tre efterlysta män, som beskrivs som farliga, som ska ha setts på ett tåg.

Männen har sedan i fredags siktats i Paris, Bordeaux och Marseille. Myndigheterna gick ut med en efterlysning av männen i fredags. Enligt BNO News är de misstänkta för terroristbrott.

Enligt Le Parisiens källor var det personal ombord på ett TGV-tåg från Valenciennes som larmade om att de sett de tre ”farliga männen” bland passagerarna på tåget. Larmet uppges ha nått polisen kort innan snabbtåget anlände till Paris klockan 23.10.

Tunnelbanan blockerades

Över 200 personer fanns ombord på det aktuella tåget.

Stationen spärrades av och närliggande ingångar till tunnelbanan blockerades av polisen.

Parispolisen meddelar på Twitter strax före klockan 02 att insatsen avslutats och att tågtrafiken successivt kommer att återgå till det normala. Då hade tåget genomsökts utan resultat.

Gare du Nord är Europas mest trafikerade tågstation och en av världens största.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike

Paris

Marseille

Bordeaux

Terrorism