Anhållna för människorov i Karlskrona släppta

avEbba Thornéus, TT

NYHETER

Två män anhölls under onsdagen misstänkta för människorov efter larm om att en 15-årig flicka förts bort från sin skola i Karlskrona.

Flickan hittades senare inlåst på en tågtoalett i Landskrona.

Under torsdagsmorgonen släpptes dock båda männen efter att nya uppgifter framkommit och misstankarna mot dem försvagats.

1 av 5 | Foto: Patrick Persson
Polis kontrollerar bilar vid Öresundsbron.

Det var under tisdagseftermiddagen som en stor polisinsats pågick i södra Sverige med anledning av ett misstänkt människorov.

Polisen jagade två misstänkta kidnappare i både Blekinge och Skåne efter att en 15-årig flicka ska ha rövats bort från sin skolan i Karlskrona vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen.

Flickan ska ha försvunnit från skolan mellan två lektioner och skolan kontaktade då hennes föräldrar som i sin tur kontaktade polis.

Flickan hittades senare inlåst på en tågtoalett i Landskrona och fördes tillbaka till Karlskrona där hon förhördes.

Enligt Sydöstran ska flickan har pekat ut två män som ska ha fört bort henne, och enligt uppgift till tidningen ska de båda vara släktingar till henne.

Under onsdagen kom en 38-årig man in på en polisstation i Skåne och delgavs då misstänkte om brott och greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Mannen nekar till brott.

Senare under onsdagskvällen greps ytterligare en man i Skåne och anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Dock släpptes båda männen under torsdagsmorgonen då misstankarna mot dem båda försvagats.

– De är inte avförda från utredningen men enligt åklagaren har det framkommit nya uppgifter som gör att misstankarna mot dem har försvagats och därför finns det inte skäl att hålla dem frihetsberövade, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid Karlskronapolisen på torsdagsmorgonen.

Enligt honom finns det inte heller några andra misstänka i utredningen för närvarande men tillägger att utredningen fortgår för att klarlägga vad som egentligen har hänt.

– Vi har fortfarande många frågetecken som vi vill reda ut.

Bland annat kommer polisen nu att begära in övervakningsfilmerna från det tåg i Landskrona där flickans återfanns inlåst på en toalett.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlskrona

Landskrona